4. august 2020
To maskerede mænd begik torsdag eftermiddag røveri mod en guldsmed i stormagasinet Illum. En mistænkt er anholdt og en intens jagt på den anden gerningsmand er i gang.
To maskerede mænd begik torsdag eftermiddag røveri mod en guldsmed i stormagasinet Illum. En mistænkt er anholdt og en intens jagt på den anden gerningsmand er i gang.
Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røvere slår til i stormagasin midt i julehandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røvere slår til i stormagasin midt i julehandlen

To mænd bevæbnet med pistol og slagvåben begik torsdag røveri mod Illum i København. En er anholdt.

Danmark - 06. december 2018 kl. 17:21
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i juletravlheden begik to maskerede mænd torsdag eftermiddag røveri mod stormagasinet Illum på hjørnet af Strøget og Købmagergade i København.

Den ene var bevæbnet med en pistol, mens den anden var bevæbnet med slagvåben - muligvis en økse.

- De løber hen til guldsmeden og går løs på montrerne. De går primært efter dyre ure, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Bjarke Madsen.

Det lykkedes røverne at få et udbytte med sig, men ifølge efterforskningslederen er det torsdag aften ikke opgjort.

Efterfølgende er det lykkedes politiet at anholde en mistænkt. Torsdag aften er der stadig en intens jagt i gang på den anden gerningsmand.

- Vi er i den grove ende af skalaen, når man trænger ind mellem en masse mennesker og truer med både slagvåben og pistol, siger Bjarke Madsen.

Han vil torsdag aften ikke fortælle, om politiet har fundet udbytte eller våben i forbindelse med anholdelsen af den mistænkte.

I første omgang lød meldingen til politiet, at der var set en bevæbnet mand i Illum, og det udløste en storstilet politiaktion.

En stor del af indre by blev spærret. Togene fik ikke lov til at stoppe på den nærliggende Nørreport Station. Det gjaldt også metroen, som i en periode heller ikke kunne stoppe på Kongens Nytorv.

Først senere torsdag aften eller i løbet af natten til fredag vil det blive afgjort, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?