19. januar 2019
Træfsikkerheden er øget blandt rockere og bandemedlemmer, vurderer politiet. Billedet er fra en udrykning på Tagensvej i København i forbindelse med skyderi i Mjølnerparken torsdag den 9. november 2017.
Træfsikkerheden er øget blandt rockere og bandemedlemmer, vurderer politiet. Billedet er fra en udrykning på Tagensvej i København i forbindelse med skyderi i Mjølnerparken torsdag den 9. november 2017.
Foto: Scanpix/Kristian Djurhuus/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockere og bandefolk træner færdigheder i skydeklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockere og bandefolk træner færdigheder i skydeklubber

Fredsinstitut i Bruxelles opfordrer til strengere kontrol i danske skytteforeninger.

Danmark - 17. april 2018 kl. 21:16
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere mænd fra rocker- og bandemiljøerne øver sig i skydeklubber, og udviklingen bekymrer Rigspolitiet, skriver Berlingske.dk tirsdag aften.

Resultatet er, at skudepisoder på gader kan blive endnu farligere, vurderes det i Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet.

- Det kan ikke udelukkes, at denne skydetræning har medført, at rockere og bandemedlemmers våbenhåndtering og træfsikkerhed i forbindelse med konflikten i rocker- og bandemiljøet er blevet større. Det er naturligvis en meget bekymrende udvikling, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen ifølge Berlingske.dk.

Politiet har oplysninger om, at flere personer fra de hårde miljøer har trænet i skytteforeninger.

Tendensen nævnes i en tværnational undersøgelse med titlen "Triggering Terror" fra Det Flamske Fredsinstitut i Bruxelles.

Instituttet opfordrer til opstramning i skydeklubberne, men formanden for DGI Skydning, Lars Høgh, advarer mod lovgivning "ud i det ekstreme", skriver Berlingske.dk.

I øvrigt viser de årlige rapporter fra Rigspolitiet om rockere og bander, at antallet af skudepisoder er vokset dramatisk fra 2015 til 2017.

I 2017 var der i alt 87 skyderier i det offentlige rum, som ifølge politiets vurdering kan henføres til de særlige miljøer. Året før var antallet 54, og i 2015 var der 17 episoder.

Sidste år blev 64 personer såret af skud eller knivstik under opgør, som kan forbindes med bander eller rockere. I 2016 var tallet 36, fremgår det af svar til Folketingets retsudvalg.