22. oktober 2020
En 35-årig rocker er ved Retten i Næstved blevet idømt 11 år og 6 måneders fængsel for at have "tilrettelagt og foranlediget" et drabsforsøg på en hashsælger. Han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.(Arkivfoto).
En 35-årig rocker er ved Retten i Næstved blevet idømt 11 år og 6 måneders fængsel for at have "tilrettelagt og foranlediget" et drabsforsøg på en hashsælger. Han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.(Arkivfoto).
Foto: Kit Lindhardt, Ritzau/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rocker idømt mere end ti års fængsel for skudangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rocker idømt mere end ti års fængsel for skudangreb

I november 2017 blev en ung mand skudt seks gange i sin lejlighed. Fredag blev endnu en person dømt i sagen.

Danmark - 13. september 2019 kl. 14:43
Af Ritzau

I nattens mulm og mørke i november 2017 trængte to mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos ind i en ung hashsælgers lejlighed i Næstved.

Da de forlod lejligheden igen, var den nu 25-årige unge mand i overhængende livsfare. Han var blevet ramt af seks skud i arm, ben og mave.

Fredag satte Retten i Næstved et foreløbigt punktum i sagen, da den 35-årige rocker Kristian Beck Hansen blev kendt skyldig i at have tilrettelagt og foranlediget, at de to personer indfandt sig i lejligheden.

Tidligere på året blev han - i marts - idømt to et halvt års fængsel for omfattende hashsalg. Fredag blev der lagt 11 år og seks måneders fængsel oveni som en tillægsstraf, skriver retten i en pressemeddelelse.

Sagen var oprindeligt rejst i marts. Men under et retsmøde måtte anklagemyndigheden ifølge TV 2 erkende, at det ikke var muligt at bevise, at den 35-årige havde opholdt sig i lejligheden.

Det blev opfattet som en fejl i anklageskriftet, og derfor afviste retten at tage stilling til, om han var skyldig i drabsforsøget eller ej.

Efterfølgende rejste anklagemyndigheden en ny tiltale mod den 35-årige, der bliver omtalt som tidligere lokalpræsident i Bandidos. Det førte til, at han fredag blev kendt skyldig i at havde planlagt drabsforsøget.

Ved retsmødet i marts blev en 27-årig mand - Jim-Bo Poulsen der på daværende tidspunkt var prøvemedlem i Bandidos - kendt skyldig i sagen.

Den 27-årige blev idømt 12 års fængsel for at være en af de to gerningsmænd, der trængte ind i lejligheden i november 2017.

Ekstra Bladet skriver, at den sidste medgerningsmand, der angiveligt trængte ind i lejligheden med Jim-Bo Poulsen, ikke er blevet fundet.

Drabsforsøget fandt sted i 2017, samtidig med at voldelige sammenstød mellem Bandidos og Satudarah brød ud flere steder i landet.

Retten har fundet det bevist, at drabsforsøget fandt sted som led i en konflikt mellem de to grupper. Det betyder, at straffene kan blive forhøjede.

Kristian Beck Hansen ankede straks dommen til landsretten.

arrow Læs også: Landsret frifinder rocker - fik 11,5 år af byret for drabsforsøg
arrow Rockerboss fældet af sin egen hangaround
14. september 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 13:16
arrow Tidligere rockerpræsident idømt over 11 års fængsel
13. september 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27
arrow Bandidos-præsident dømt for drabsforsøg
13. september 2019 kl. 12:20 Opdateret: kl. 14:15
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?