13. juni 2021
Dansk Folkehjælp arrangerer ferier for udsatte familier, og turen går typisk til steder som Lalandia eller andre feriecentre i Danmark. Her bliver flere familier inviteret samtidig, og organisationens frivillige står for at arrangere aktiviteter på tværs af familierne. (Arkivfoto)
Dansk Folkehjælp arrangerer ferier for udsatte familier, og turen går typisk til steder som Lalandia eller andre feriecentre i Danmark. Her bliver flere familier inviteret samtidig, og organisationens frivillige står for at arrangere aktiviteter på tværs af familierne. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange børn higer efter ferieoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange børn higer efter ferieoplevelser

Organisationer oplever, at efterspørgslen på feriehjælp til udsatte børnefamilier stiger meget under coronaen.

Danmark - 06. maj 2021 kl. 07:30
Af Ritzau

Ekstra mange børn trænger i år til en pause fra hverdagen under coronakrisen.

Det oplever organisationer, som arrangerer ferier til familier, der ikke har økonomien eller overskuddet til at gøre det selv.

Hos Dansk Folkehjælp er ansøgerantallet til feriehjælp rekordhøjt. 7697 familier har søgt om at komme på en ferie, som bliver arrangeret af frivillige i organisationen.

Det er 33 procent flere end sidste år. Og hele 83 procent flere end i 2019, før coronaen blev en del af alles liv.

- Økonomisk udsatte familier har i en lang periode levet med daglige begrænsninger, samtidig med at de ikke har haft samme mulighed som andre for at komme væk - eksempelvis ved lige at tage i sommerhus i weekenden, siger Klaus Nørlem, som er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

Organisationen oplever normalt, at flere og flere hvert år søger hjælp til at holde ferie.

- Men niveauet under coronaen er bekymrende højt. Normalt ser vi stigninger i omegnen af ti procent fra år til år, siger Klaus Nørlem.

Også Blå Kors Danmark, der blandt andet hjælper familier med alkoholmisbrug, oplever, at ekstra mange børn i år har behov for at komme på sommerlejr.

Allerede inden lejrene var annonceret, var de to første fyldt op, siger kommunikationschef Thomas Røddik Korneliussen.

- Og havde vi ressourcerne, kunne vi sende mange flere afsted end de 330 børn, som vi har fået plads til. Vi oplever, at børnene er meget pressede, siger han.

Det skyldes blandt andet, at mange indtil for nylig har været hjemsendt fra skole og heller ikke har kunnet dyrke sport eller andre fritidsinteresser.

- Det frirum, som børnene plejer at læne sig op ad, har været væk. De har måttet undvære at være sammen med voksne, hvor de kan slappe af og ikke føle, at de skal være ansvarlige, siger Thomas Røddik Korneliussen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM