16. oktober 2018
Regionsrådspolitiker Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt 10 dagsbøder ved Retten i Næstved.
Regionsrådspolitiker Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt 10 dagsbøder ved Retten i Næstved.
Foto: Scanpix/Peter Clausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsrådspolitiker får bøde for ulovligt læk til pressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådspolitiker får bøde for ulovligt læk til pressen

Weekendavisen fik fortrolige oplysninger fra Freddy Blak. Nu har politikeren fået sin dom.

Opdateret 15. november 2017 kl. 10:20
Danmark - 15. november 2017 kl. 10:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 500 kroner for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea til Weekendavisen.

Det oplyser Retten i Næstved, der har behandlet straffesagen.

De fortrolige oplysninger lækkede Freddy Blak til en journalist fra Weekendavisen i den meget omtalte bestikkelsessag, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Oplysningerne blev omtalt i Weekendavisen. Omtalen vakte bekymring i Bagmandspolitiet, fordi lækket kan være "skadeligt for den igangværende politimæssige efterforskning", lød det.

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da en række personer med tilknytning til Atea, it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte blev anholdt.

Bestikkelsessagen drejer sig blandt andet om en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi af over 400.000 kroner, som angiveligt skulle have fungeret som bestikkelse.

Fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet er tiltalt. Den omfattende sag blev indledt ved Retten i Glostrup i oktober.

Det var i maj i år, at Freddy Blak blev præsenteret for tiltalen. Helt konkret er Blak dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stykke 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Foruden at sidde i regionsrådet har han også tidligere været medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Det gjorde han i 15 år fra 1989 til 2004. Han genopstiller ved tirsdagens regionsrådsvalg.

Dommen tager Freddy Blak ikke så tungt.

- Jeg trækker lidt på smilebåndet. Hvis jeg en dag kommer til at stå i en tilsvarende situation, vil jeg gøre nøjagtigt det samme. Det kan ikke være rigtigt, at der skal snydes og bedrages for skatteydernes penge.

Spørgsmål: I den offentlige sektor har man tavshedspligt, og den har du misbrugt. Forstår du ikke, hvorfor du har fået en bøde?

- Nej, det gør jeg ikke. Men jeg må bare acceptere dommen, svarer han.