31. maj 2020
Regeringen vil stramme grebet om netbutikker.
Regeringen vil stramme grebet om netbutikker.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen vil stramme grebet om netbutikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen vil stramme grebet om netbutikker

Nye forordninger fra EU har fået Erhvervsministeriet i sving med ny lov, der skal regulere netbutikker.

Opdateret 06. november 2019 kl. 06:02
Danmark - 06. november 2019 kl. 06:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal bedre styr på netbutikker og de varer, danskerne køber i dem.

Derfor vil erhvervsministeren næste år fremsætte en lov, der øger kontrollen med specielt udenlandske netbutikker betydeligt.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi skal kunne beskytte de danske forbrugere mod for eksempel farligt legetøj, farlige maskiner eller ulovligt fyrværkeri, uanset om de handler i en butik på Byrum Hovedgade eller i en online webshop fra Kina.

- Derfor har vi brug for tidssvarende lovgivning, der også er fremtidssikret både med hensyn til nye produkter og nye handelsveje, skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Den kommende lov skal give de danske myndigheder mulighed for at kontrollere netbutikker ved blandt andet at foretage anonyme test samt at sanktionere netbutikker.

Loven vil gælde ikke bare netbutikker, men også eksempelvis grupper på sociale medier eller andre steder på nettet, hvor der bliver solgt ting. Som sanktion vil loven gøre det muligt at blokere disse i Danmark og udstede bøder.

EU har vedtaget nye forordninger på området, og det er det, der har sat ministeriet i gang.

- Det er en udfordring for forbrugernes sikkerhed, at vi ikke med den nuværende lovgivning kan kontrollere produkter fra forhandlere uden for EU.

- Derfor har vi besluttet at indarbejde de nye muligheder for håndhævelse allerede nu, et år før forordningen reelt er pålagt os at skulle træde i kraft, ligesom vi har valgt at supplere forordningen med en række tiltag, som for eksempel øgede strafmuligheder, så danske forbrugere fortsat trygt kan handle på nettet, skriver Simon Kollerup i meddelelsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?