29. september 2020
Regeringen vil spare knap 1,5 milliarder kroner på den kollektive trafik, skriver netavisen Altinget.
Regeringen vil spare knap 1,5 milliarder kroner på den kollektive trafik, skriver netavisen Altinget.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen vil sløjfe milliardbeløb til kollektiv trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen vil sløjfe milliardbeløb til kollektiv trafik

Regeringen vil spare knap 1,5 milliarder kroner på den kollektive trafik, skriver netavisen Altinget.

Opdateret 01. oktober 2015 kl. 18:20
Danmark - 01. oktober 2015 kl. 04:00
Af Ritzau

Regeringen vil i finansloven for 2016 spare på investeringer i den kollektive trafik og lægger op til at droppe en årlig pulje på 500 millioner kroner til nye investeringer i kollektiv trafik, skriver netavisen Altinget.

Det er halvdelen af den milliardpulje om "bedre og billigere kollektiv trafik," som rød blok og Dansk Folkeparti indgik aftale om i 2012, da betalingsringen blev lagt i graven.

Puljen sender hvert år 500 millioner kroner til at sænke priserne i den kollektive trafik og 500 millioner til investeringer i ny infrastruktur eller materiel.

Regeringen vil fjerne de midler, der ikke allerede er afsat til konkrete projekter. Frem mod 2019 betyder det, at regeringen vil spare knap 1,5 milliarder kroner til investeringer i den kollektive trafik.

Forslaget kommer oven i, at regeringen også vil fjerne 839 millioner til Aalborg Letbane, som rød blok aftalte sidste år. Og så skal DSB spare 300 millioner kroner om året.

Det er helt nødvendige prioriteringer, lyder det fra Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

- Det skal jo ses i lyset af, at den kollektive trafik får rigtigt mange penge hvert år, så det er helt rigtigt, hvad vi lægger op til her, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er dog ikke indstillet på at droppe de 500 årlige millioner til bedre kollektiv trafik.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi går med til at sløjfe det. Det er godt at bruge de her penge på kollektiv trafik, siger han til Altinget og peger på, at der fortsat er bredt flertal uden om regeringen i spørgsmålet:

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?