23. oktober 2020
Ellen trane Nørby går efter posten som næstformand i Venstre ved partiets ekstraordinære landsmøde 21. september. Hun skal dyste mod Inger Støjberg. (Arkivfoto).
Ellen trane Nørby går efter posten som næstformand i Venstre ved partiets ekstraordinære landsmøde 21. september. Hun skal dyste mod Inger Støjberg. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redaktør: Ellen Trane er V-baglands råb om indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redaktør: Ellen Trane er V-baglands råb om indflydelse

Flere har bedt Ellen Trane stille op til næstformandspost i V, siger kommentator, der ikke tør udpege vinder.

Danmark - 09. september 2019 kl. 23:17
Af Ritzau

Selv efter at Lars Løkke Rasmussen i slutningen af august gik af som formand for Venstre, har der været murren i partiet om for mange beslutninger fra toppen.

Det fortæller Thomas Funding, politisk redaktør og kommentator ved avisen Danmark. Han ser Ellen Trane Nørbys kandidatur til næstformandsposten i partiet som et tegn på, at baglandet ønsker mere ørenlyd.

arrow Læs også: Ellen Trane: Sundhedsreformen gav mig ridser i lakken

- En del af det, der ligger til grund for, at Ellen Tranes kandidatur har en del opbakning i Venstre, er, at der har været en del utilfredshed i dele af Venstres bagland over, at det hele blev besluttet på Christiansborg.

- Altså at Jakob Ellemann-Jensen sad derovre og var ved at lægge en kabale over, at han skulle være formand, og hvem der skulle være næstformand og gruppeformand.

- Nogle var trætte af, at han var ved at gøre, hvad man følte, at Løkke gjorde. Altså ikke involverede baglandet, siger Thomas Funding.

21. september holder Venstre ekstraordinært landsmøde i Herning. Her skal partiets 850 delegerede vælge, hvem der skal være henholdsvis formand og næstformand i partiet.

Mens det kun er Jakob Ellemann-Jensen, der har meldt sit kandidatur til formandsposten, har både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg budt sig til til næstformandsposten.

Især Inger Støjberg deler vandene, mener Thomas Funding.

- Der er ingen tvivl om, at Inger Støjberg i nogle dele af Venstre er meget elsket, mens andre mener, at hun går for langt på udlændingeområdet. Omvendt er Ellen Trane ikke den helt store folkeforfører, siger han.

De to kandidater nyder begge stor opbakning i Jylland. Mens Støjberg har sat sig tungt på Nordjylland, har Ellen Trane en stor del af Syddanmark bag sig, fortæller redaktøren. Midt- og Vestjylland deler de ifølge Funding mellem sig.

Når kampen kommer til at stå 21. september mellem Trane og Støjberg, kan det ifølge Funding ende med at blive en debat om, hvilken vej partiet skal gå politisk.

- På det politiske plan er der en forskel på europapolitikken og på udlændingepolitikken. Ellen Trane er nok mere begejstret for EU-projektet, end Inger Støjberg er. Og Støjberg anses i hvert fald offentlig som villig til at gå længere, end Ellen Trane er, siger han.

Inden nogen havde meldt kandidatur til næstformandsposten, havde blandt andre Jakob Ellemann-Jensen givet sin offentlige støtte til Støjberg.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få fat på hverken Ellen Trane eller Inger Støjberg for en kommentar.

arrow Støjberg om kampvalg: Ellemann og jeg favner Venstres bredde
10. september 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:02
arrow Ellemann-Jensen vil ikke udpege sin favorit som næstformand
10. september 2019 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:54
arrow Ellen Trane: Jeg kan samle Venstre bedre end Støjberg
10. september 2019 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:36
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?