3. august 2021
Radio Loud, der har vundet udbuddet til at overtage den nye dab-radiokanal over 24syv, ser ikke mulighed for, at udbuddet kan gå om.
Radio Loud, der har vundet udbuddet til at overtage den nye dab-radiokanal over 24syv, ser ikke mulighed for, at udbuddet kan gå om.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radio Loud føler sig helt tryg trods politisk modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radio Loud føler sig helt tryg trods politisk modstand

Set fra Radio Louds stol er dens sendetilladelse endelig. Derfor er kanalen begyndt at ansætte og forberede.

Danmark - 28. oktober 2019 kl. 10:50
Af Ritzau

Flere partier, heriblandt Radikale Venstre, mener nu, at udbuddet om en ny dabradiokanal skal gå om.

Radio 24syv, der de sidste otte år har haft den fjerde FM-kanal, tabte udbuddet, mens Radio Loud vandt det. Og ifølge bestyrelsesformand for Radio Loud Martin Larsen kan det udbud ikke gå om.

arrow Læs også: Radio24syv stiller knap 70 spørgsmål til tabt dab-udbud

- Vi står på sikker grund. For det fremgår af udbudsmaterialet, at når tilladelsen er udstedt, så er der ikke nogen ankemulighed.

- Det er klart, at hvis der havde været det, så havde vi lige taget en dyb indånding og ventet for at se, hvad der skulle ske. Men det er der ikke, så vi er gået i gang med at opbygge Radio Loud, siger Martin Larsen.

Han fortæller, at Radio Loud har modtaget en underskrevet og omfattende programtilladelse.

- Den specificere nøje, hvad vi skal levere, når vi går i luften 1. april 2020. Så den er vi i gang med at håndtere.

- Det betyder, at vi er i gang med lave ansættelser, etablere fysiske studier og ikke mindst med den kreative proces, der handler om, hvordan programmerne skal laves. Så vi er i fuld gang med at opbygge en virksomhed, og det har vi været, siden vi modtog tilladelsen, siger Martin Larsen.

Mens Martin Larsen altså mener, at Radio Louds tilladelse og sejr i udbuddet er endeligt, så har flere eksperter i udbudsret stillet spørgsmål ved, om udbuddet er endeligt eller kan gå om. Blandt andet fordi Radio Loud ikke kommer til at dække hele landet.

Politisk vil Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Radikale Venstre have udbuddet gjort om. Venstres Claus Hjort Frederiksen har også sagt, at han håber, at beslutningen kan gøres om.

Senere på ugen skal Radio- og tv-nævnet svare på spørgsmål om udbuddet over for kulturminister Rasmus Prehn (S) og Folketingets medieordførere.

- Vi står der, hvor vi ser, at det blæser og stormer omkring os. Der er mange følelser i spil, og der er lyttere, der er frustrerede over, at Radio 24syv forsvinder, siger Martin Larsen, der om den politiske debat siger:

- Det har jeg ikke brug for at kommentere.

arrow Eksperter undrer sig over tvivl hos nævn i dab-udbud
28. oktober 2019 kl. 23:56 Opdateret: kl. 23:58
arrow Berlingske Media overtager otte programmer fra Radio24syv
28. oktober 2019 kl. 15:59 Opdateret: kl. 16:00
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?