23. januar 2020
Penge fra indsamlingen, som er startet som en protest mod racismedømte Rasmus Paludan, går til projekter i Danmark. Det siger kommunikationsdirektør hos Dansk Flygtningehjælp. (Arkivfoto).
Penge fra indsamlingen, som er startet som en protest mod racismedømte Rasmus Paludan, går til projekter i Danmark. Det siger kommunikationsdirektør hos Dansk Flygtningehjælp. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestindsamling mod Paludan runder to millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestindsamling mod Paludan runder to millioner kroner

Indsamling til Dansk Flygtningehjælp, som er oprettet i protest mod Rasmus Paludan, har stor tilslutning.

Danmark - 26. april 2019 kl. 14:47
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16. april startede en indsamling i protest mod den kontroversielle islamkritiker Rasmus Paludan. Ti dage senere har protestindsamlingen fredag rundet to millioner kroner.

Det fremgår af Dansk Flygtningehjælps hjemmeside. De to millioner er opnået ved hjælp af knap 16.000 donationer. Pengene fra indsamlingen går til Dansk Flygtningehjælp.

- Vi er glade og taknemmelige, men selvfølgelig også meget forbavsede over denne pludselige pengestrøm, der vender imod os, siger kommunikationsdirektør hos Dansk Flygtningehjælp Annette Spanggaard.

Penge går til projekter i Danmark, uddyber hun.

- De to millioner kan række rigtig langt. De mennesker, der har givet de her penge til os, er jeg sikker på, har ønsket, at vi skal bruge dem på integrationsprojekter i Danmark, siger Annette Spanggaard.

Indsamlingen blev startet af Nicolai Würtz, der til daglig er tv-producent, da han følte sig provokeret af Paludans kritik af muslimer og afbrænding af koraner.

Det fik hurtigt stor opmærksomhed, og efter tre dage havde indsamlingen rundet 500.000 kroner.

Racismedømte Rasmus Paludan er stifter af det indvandringskritiske parti Stram Kurs, der har kurs mod at blive opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg.

Fredag morgen var partiet oppe på 17.739 vælgererklæringer. Det kræver mindst 20.109 at stille op til folketingsvalget.

Kasper Møller Hansen, professor og valgforsker ved Københavns Universitet, tror, at Stram Kurs når at blive opstillingsberettiget.

- Med den hastighed, som han har denne uge, så når han det. Det bliver ikke noget problem for Stram Kurs at få mere end de 20.109 vælgererklæringer, som partiet skal bruge, siger Kasper Møller Hansen til BT.

Det afhænger dog af, hvornår valget bliver udskrevet. Det skal afholdes senest 17. juni.

Et parti skal senest melde sig som opstillingsberettiget 15 dage inden valgdagen.

Blot det seneste døgn har partiet fået flere end 2000 vælgererklæringer.

Indsamlingen til Dansk Flygtningehjælp mod Rasmus Paludan fortsætter frem til 1. maj.