2. juni 2020
En intern magtkamp i Liberal Alliance kan være det, der har fået Simon Emil Ammitzbøll-Bille til at forlade partiet, vurderer Jyllands-Postens politiske redaktør, Marchen Neel Gjertsen. (Arkivfoto)
En intern magtkamp i Liberal Alliance kan være det, der har fået Simon Emil Ammitzbøll-Bille til at forlade partiet, vurderer Jyllands-Postens politiske redaktør, Marchen Neel Gjertsen. (Arkivfoto)
Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk redaktør: Benhård magtkamp op til Simon Emils exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk redaktør: Benhård magtkamp op til Simon Emils exit

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance efter flere uenigheder, påpeger politisk redaktør.

Danmark - 22. oktober 2019 kl. 19:08
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En benhård magtkamp i Liberal Alliance har formentlig været det, der har fået Simon Emil Ammitzbøll-Bille til at melde sig ud af partiet.

Det vurderer Marchen Neel Gjertsen, politisk redaktør på Jyllands-Posten.

arrow Læs også: Værdipolitik skiller profil fra LA

- Det handler om, at der internt har været rigtig store uenigheder i Liberal Alliance siden det seneste folketingsvalg.

- Det har dels været politiske uenigheder om, hvilken vej man skal gå, men det har også været en benhård magtkamp, siger Marchen Neel Gjertsen.

Hun henviser til, at da Anders Samuelsen i juni stoppede som partileder for Liberal Alliance efter et skuffende folketingsvalg, så blev Alex Vanopslagh, tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom, valgt som ny partileder.

- Oprindeligt ville Simon Emil Ammitzbøll gerne selv have været politisk leder af partiet. Det blev han så ikke.

- Der har også været diskussioner om andre poster, så der har været en magtkamp, og der er også nogle personrelationer, som er gået galt, siger Marchen Neel Gjertsen.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille blev længe betraget som Anders Samuelsens højre hånd i Liberal Alliance, mens han stadig var leder af det parti, han selv var med til at stifte i 2007.

Derfor er det også en af de helt tunge profiler i partiet, som nu har meldt sin afgang. I forhold til timingen er det "noget møg" for partiet, mener Marchen Neel Gjertsen.

- Liberal Alliance formåede kun lige at komme over spærregrænsen til at komme i folketinget ved seneste folketingsvalg.

- Partiet stod altså allerede i en kritisk situation, så det er en meget alvorlig situation for Liberal Alliance, at Simon Emil, som både er en kapacitet men også har noget erfaring og er en profil udadtil, nu forlader partiet, siger hun.

Hun tilføjer, at det også får nogle økonomiske konsekvenser, da partiet står til at gå glip af knap 300.000 kroner i gruppestøtte, idet folketingsgruppen er gået fra fire til tre medlemmer.

Partileder Alex Vanopslagh er opmærksom på, at partiet kan vinke farvel til gruppestøtten. Men han ønsker, at det er en situation, som partiet forholder sig til internt.

- Som det er med alle foreninger, organisationer og virksomheder, som har faldende indtægter, så skal man se på, hvordan man enten kan hive nogle flere penge ind eller nedbringe sine omkostninger.

- Det er en proces, vi tager internt i partiet, siger Alex Vanopslagh.

Simon Emil Ammitzbøll-Billes exit fra Liberal Alliance følger, efter at Christina Egelund for nylig også meldte sig ud af partiet.

Det skete, efter hun ikke fik genvalg ved folketingsvalget i sommer.

Med Simon Emil Ammitzbøll-Billes exit består partiets folketingsgruppe nu af Alex Vanopslagh, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen.

arrow Jonathan Nielsen forlader Liberal Alliance
23. oktober 2019 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:24
arrow Liberal Alliance mister millioner efter profils exit
23. oktober 2019 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:10
arrow LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden
22. oktober 2019 kl. 18:40 Opdateret: kl. 18:42
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?