14. juli 2020
Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, forsøgte uden held at arrangere orlov uden løn fra Københavns Kommune, da han førte valgkamp op til Folketingsvalget. (Arkivfoto).
Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, forsøgte uden held at arrangere orlov uden løn fra Københavns Kommune, da han førte valgkamp op til Folketingsvalget. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere førte valgkamp på betalt orlov fra byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere førte valgkamp på betalt orlov fra byråd

Kommunalpolitikere i København førte valgkamp, mens de var på betalt orlov fra Borgerrepræsentationen.

Danmark - 23. august 2019 kl. 22:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kommunalpolitikere tog i forbindelse med det seneste folketingsvalg orlov fra Borgerrepræsentationen i København for at føre valgkamp - vel at mærke med løn.

Det skriver Berlingske lørdag.

Liberal Alliances nyudnævnte leder, Alex Vanopslagh, var en af de københavnske lokalpolitikere, som tog orlov i forbindelse med valgkampen.

Han var væk i lidt over syv uger, og han opretholdt sit vederlag under orloven.

- Jeg spurgte, om jeg kunne frasige mig vederlaget for arbejdet i Borgerrepræsentationen, mens jeg var på orlov, og det var der ikke mulighed for, siger Alex Vanopslagh til Berlingske.

Venstres grønlandsordfører, Marcus Knuth, tog orlov, to dage efter at Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev valget 7. maj. Han har ifølge Berlingske fået sit vederlag i de første tre måneder af orloven.

Han udtaler i et skriftligt svar til Berlingske, at han har forståelse for kritikken af, at man kan tage betalt orlov for at føre valgkamp.

Også De Radikales Karen Melchior tog en lille måneds betalt orlov fra Borgerrepræsentationen i forbindelse med valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget.

Hun forklarer over for Berlingske, at det var forbundet med et "stort bøvl" at arrangere orlov uden løn. Derfor lod hun være.

Chefforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch bekræfter, at det er nærved umuligt at frasige sig sit byrådsvederlag i en orlov, hvor man varetager private interesser.

- Men det er jo ikke forbudt at give gaver. Man kan altid forære dem tilbage til kommunen, hvis man vil, siger han til Berlingske.

Eksemplerne stiller igen spørgsmål ved, om de folkevalgte har for mange lukrative særordninger.

I forvejen raser debatten om den sygemeldte teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen (EL). Hun har været på sygeorlov siden marts - indtil den forløbne uge uden lægeerklæring og med en månedsløn på over 100.000 kroner.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?