11. juli 2020
Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj". (Arkivfoto).
Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj". (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere dropper telefoner ved møder af frygt for spionage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere dropper telefoner ved møder af frygt for spionage

Medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn må ikke have telefoner med til møder, da de kan blive aflyttet.

Danmark - 14. december 2019 kl. 07:35
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Telefoner og andet elektronisk udstyr er blevet bandlyst, når medlemmer i Det Udenrigspolitiske Nævn mødes i Folketinget.

Det skriver DR Nyheder.

Forbuddet, der blev sat i værk efter sommerferien, hænger direkte sammen med frygten for spionage og aflytning. Det bekræfter Folketinget over for DR Nyheder.

- Det er i dag teknisk muligt for udenforstående at koble sig på en brugers mobiltelefon og bruge den til at aflytte en samtale.

- Derfor afleverer medlemmerne deres telefoner, inden møderne i Udenrigspolitisk Nævn går i gang, oplyser Folketinget i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Regeringen holder løbende møder med Det Udenrigspolitiske Nævn for at orientere om udenrigspolitiske sager og rådføre sig med de 17 medlemmer.

Tidligere formand og nuværende medlem i Udenrigspolitisk Nævn Søren Espersen (DF) mener, at det er en trist udvikling.

- Det er ikke alene mobiltelefoner. Det er også tablets og computere, vi skal lægge uden for. Det er sommetider svært at undvære, når man sidder der i tre-fire timer.

- Men sådan er det. Jeg vil hellere have, at der er lidt besvær, end at en eller anden fjende kan lytte med på, hvad der foregår, siger Søren Espersen.

Han oplyser, at Folketinget overvejer at lave et helt nyt værelse til Udenrigspolitisk Nævn, som er sikret mod aflytning og spionage.

Arbejdet i nævnet er underlagt fortrolighed. Nævnet beskæftiger sig med alle emner, der er knyttet til udenrigspolitik og sikkerhedspolitik.

Torsdag var der eksempelvis et to timer langt møde i Udenrigspolitisk Nævn i sagen om, hvorvidt Kina har forsøgt at presse Færøerne til at vælge Huawei som leverandør af 5G-nettet.

Det er informationer fra Forsvarets Efterretningstjeneste, som har fået Folketinget til at reagere. Efterretningstjenesten vurderer løbende sikkerhedstruslen mod Danmark.

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj".

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?