25. oktober 2021
For tre uger siden forsvandt Maria From Jacobsen fra sit hjem i Frederikssund, som søndag blev undersøgt at politiets teknikere. Selvom politiet ikke har fundet hendes lig, er en 44-årig mand nu sigtet og varetægtsfængslet for at have slået hende ihjel.
For tre uger siden forsvandt Maria From Jacobsen fra sit hjem i Frederikssund, som søndag blev undersøgt at politiets teknikere. Selvom politiet ikke har fundet hendes lig, er en 44-årig mand nu sigtet og varetægtsfængslet for at have slået hende ihjel.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix A/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet mangler et lig i mystisk drabssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet mangler et lig i mystisk drabssag

Politiet har ikke fundet noget lig i drabssag fra Frederikssund, hvor en mand blev fængslet mandag.

Opdateret 17. november 2020 kl. 14:48
Danmark - 17. november 2020 kl. 14:46
Af Ritzau

Nordsjællands Politi bekræfter nu, at man ikke har fundet liget af Maria From Jacobsen. En 44-årig mand blev mandag varetægtsfængslet for at have dræbt den 43-årige kvinde.

Det er vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der bekræfter, at man ikke har fundet kvindens lig.

arrow Læs også: Video og billeder: Ny udvikling i sag uden lig: Leder efter Maria i skovbunden

- Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, at hun er død, men vi efterforsker hendes forsvinden som en drabssag, siger han.

Da senioranklager Kenn Jørgensen mandag præsenterede Retten i Hillerød for politiets sigtelse i sagen, fremgik der ikke noget om, hvor, hvornår og hvordan Maria From Jacobsen skulle være blevet dræbt.

Og denne mystik skyldes altså delvist, at der ikke er fundet et lig.

Liget spiller normalt en betydelig rolle i efterforskningen af drabssager. Ofte kan en retsmedicinsk undersøgelse nemlig kaste lys over, hvordan personen er afgået ved døden.

For eksempel om der er tale om kvælning, skud, skarp vold, stump vold eller måske en forgiftning.

Maria From Jacobsen blev meldt savnet den 26. oktober. I politiets efterlysning lød det, at hun havde forladt sit hjem i Frederikssund i nedtrykt tilstand.

Hun havde hverken betalingskort, telefon eller computer med sig.

Hun skulle være kørt i en bil, som siden blev fundet på Bellahøj i Københavns Nordvestkvarter.

Søndag blev huset på Nialsvej i Frederikssund imidlertid afspærret, og politiet arbejde også på stedet mandag morgen.

Op ad dagen meldte Retten i Hillerød ud, at der mandag eftermiddag skulle være et retsmøde - et grundlovsforhør om manddrab. Politiet oplyste efterfølgende, at det drejede sig om Maria From Jacobsen, som man altså mener er blevet dræbt.

En mand, blev ved retsmødet fængslet. Han har en relation til kvinden og en stilling, som på grund af et navneforbud ikke må nævnes, da det vil kunne identificere ham. Han nægter sig skyldig i politiets sigtelse.

Selv om liget spiller en stor rolle i efterforskningen af drabssager, så er der flere eksempler på personer, der er dømt for drab i sager uden lig.

I 2017 blev Khalil Meme i Østre Landsret idømt 12 års fængsel og udvisning for altid for drabet på sin ekskone, selv om hendes lig aldrig blev fundet.

Liget af Henrik Hauberg Madsen er heller aldrig fundet, men i 2014 blev Claus Stokholm Larsen og Bo Madsen idømt henholdsvis 15 og 13 års fængsel for at have slået ham ihjel.

I en af de mest opsigtsvækkende drabssager i nyere tid blev Peter Lundin i 2001 idømt livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner, hvis lig heller aldrig er fundet.

arrow Tips strømmer ind i drabssag uden lig: Politihunde søger flere steder
19. november 2020 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:26
arrow Familiens sommerhus finkæmmet: Stadig intet lig
19. november 2020 kl. 11:04 Opdateret: kl. 11:05
arrow Drabssigtet søgte på nettet om havdybde og olietønder
18. november 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 18:32
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?