22. oktober 2019
Dansk politi køber fire heste til den genetablerede rytterisektion.
Dansk politi køber fire heste til den genetablerede rytterisektion.
Foto: jps/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet køber fire heste til genoprettet rytterisektion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet køber fire heste til genoprettet rytterisektion
Danmark - 29. november 2018 kl. 09:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der går ikke længe, før man igen kan se politiheste i gadebilledet.
Det står klart, efter politiet har erhvervet i alt fire heste, som har klaret optagelseskravene for at blive politiheste.

- Indtil videre har vi købt tre heste af racen Dansk Varmblod og en af Oldenborg.
- Vi har et testforløb med hestene, før vi køber dem. Når de har gennemgået det, så køber vi hestene -og så starter den lange uddannelse, siger Jakob Søndergaard, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi og ansvarlig for politiets stutteriafdeling, til TV 2 Lorry.

arrow Læs også: Video: Politiheste på træningstur i Ringsted

I 2012 blev politihestene fortid i Danmark efter et politisk flertal besluttede at nedlægge rytterisektionen ved politiet.
Siden har politiet ikke haft firbenede patruljer i gadebilledet, men i 2018 besluttede politikerne på Christiansborg at hestene skulle tilbage til politiet.
Derfor fik Rigspolitiet otte millioner til at genetablere korpset. I 2019 lyder puljen på yderligere 10 millioner kroner.

I september begyndte politiet at rekruttere heste til formålet, og nu bliver politiets stald altså det nye hjem for fire heste.

- Det er nogle gode, robuste heste. Og det er det, vi ser på. At det er nogle gode heste af den rigtige støbning, siger vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard, som glæder sig til, at hestene igen kommer på gaden.

- En politihest kan bruges til at møde borgene i øjenhøjde. De giver en anden tryghed over for borgerne i det københavnske gadebillede. Det betyder, at vi nu kommer til at patruljere på en anden måde, end vi har gjort tidligere, siger han.

Selvom de fire heste nu er indkøbt, går der fortsat noget tid, før hestene for alvor er tilbage på gaden. Først skal de trænes.

- Det gode spørgsmål er, hvornår hestene er klar. Det er de først, når vi er 110 procent sikre på, at den ikke gør skade på nogle borgere i de danske gader, siger Jakob Søndergaard.

Samtidig sendes rytterne også på fire ugers intensiv uddannelse, før også de er klar til strabadserne på hesteryg, oplyser vicepolitiinspektøren.

arrow Politiet søger ny stald til politihestene
09. april 2019 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:38
arrow Politiet sender opstaldning af 20 politiheste i udbud
03. april 2019 kl. 07:54 Opdateret: kl. 07:56
arrow Politiheste på miljøtræning i Køge
24. januar 2019 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:33