27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet indfører visitationszoner efter skyderier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet indfører visitationszoner efter skyderier

Skyderier og en tilsyneladende forsætlig påkørsel får Københavns Politi til at indføre visitationszoner.

Danmark - 04. april 2020 kl. 20:44
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Københavns Politi har lørdag klokken 20 indført visitationszoner på Nørrebro, i Husum og på Frederiksberg.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Baggrunden er flere skudepisoder, der i marts udspillede sig i hovedstadsområdet.

- Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Skov i meddelelsen.

- Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, og hvor en person er afgået ved døden efter at være blevet påkørt, fortsætter han.

19. marts blev der affyret skud på henholdsvis Eversvej og Vodroffsvej på Frederiksberg, og 27. marts blev der skudt i Husum nordvest for København.

Ingen personer blev ramt af skuddene på Frederiksberg. Men i Husum - ved Gadelandet - blev en 22-årig mand såret af skud.

Kort tid efter blev en 24-årig mand i samme område - på et stisystem ved Vestvolden - påkørt af en bil. Ifølge politiet blev han ramt med vilje.

Offeret blev senere fundet død i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg.

En 23-årig mand er sigtet for drabet på den 24-årige og blev tirsdag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Politiets visitationszoner strækker sig over følgende områder:

Frederiksberg: langs metrolinjen fra Fasanvej Station til Dalgas Boulevard. Herfra løber den langs Dalgas Boulevard til Peter Bangs Vej, langs Peter Bangs Vej til Nordre Fasanvej, og langs Nordre Fasanvej til Fasanvej Station.

Nørrebro: langs Jagtvej, Fensmarkgade, Guldbergsgade, Fælledvej, Sankt Hans Gade, Sortedam Dossering, Peblinge Dossering, Baggesensgade, Wesselsgade, Korsgade, Thorupsgade, Ewaldsgade, Åboulevarden og Ågade op til Jagtvej.

Husum: langs Åkandevej, Kildebrøndevej, Husumvej, Veksøvej, Stenløsevej, Islevhusvej, Marbjergvej, Mørkhøjvej og Vestvolden hen til Åkandevej.

Inden for visitationszonerne kan politiet tjekke borgere for eksempelvis ulovlig besiddelse af våben eller narkotika uden en konkret mistanke.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?