18. maj 2021
Flere personer blev tirsdag aften evakueret, og et større område omkring en Lidl-forretning i Viby ved Aarhus blev ligeledes afspærret på grund af frygt for et kemikalieudslip.
Flere personer blev tirsdag aften evakueret, og et større område omkring en Lidl-forretning i Viby ved Aarhus blev ligeledes afspærret på grund af frygt for et kemikalieudslip.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet ophæver afspærring ved supermarked ved Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet ophæver afspærring ved supermarked ved Aarhus

Frygt for kemikalieudslip fik politiet til at evakuere forretning. Undersøgelser har dog ikke fundet udslip.

Danmark - 22. oktober 2019 kl. 19:58
Af Ritzau

En Lidl-forretning i Viby ved Aarhus blev tirsdag aften evakueret og et større område afspærret, efter at en kunde fik det dårligt i supermarkedet.

Senere på aftenen har undersøgelser dog vist, at der ikke er farlige kemikalier på stedet. Alle afspærringer i området er derfor nu ophævet igen.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ifølge en pressemeddelelse fik politiet klokken 18.47 en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter at hun havde været inde at handle i Lidl på Christian X's Vej.

Da politiet nåede frem til forretningen, kunne flere personer fortælle, at de havde det dårligt.

En mistanke om et muligt kemikalieudslip fik politiet til at evakuere omkring 35 personer fra forretningen. De er midt på aftenen blevet registreret, afhørt og sendt hjem.

- Ingen af personerne er umiddelbart kommet til skade eller har haft behov for behandling, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab, HazMat, blev tilkaldt for at undersøge området nærmere.

HazMat står for Hazardous Materials - farlige materialer.

Et HazMat-hold består af specialuddannede personer fra Beredskabsstyrelsen og kemikere fra kemisk beredskab, fremgår det af Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Holdene er forsynet med køretøjer og mobilt måleudstyr, der kan identificere kemiske stoffer.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?