15. januar 2021
Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politiet meldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)
Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politiet meldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)
Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politichef: Angreb på Skat kan ikke accepteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politichef: Angreb på Skat kan ikke accepteres

Vidner i sag om eksplosion ved Skattestyrelsen søges af politiet. Buspassagerer og andre efterlyses.

Danmark - 07. august 2019 kl. 09:04
Af Ritzau

En eksplosion ved Skattestyrelsen i København sent tirsdag aften betegnes som et angreb. En person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen, oplyser politiet.

- Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere, lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse onsdag.

arrow Læs også: Politi efterlyser vidner til bil i tid omkring eksplosion

Han siger, at efterforskningen er både bred og omfattende, efter at en voldsom eksplosion raserede facaden på Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København.

To personer befandt sig inde i bygningen, men kom ikke noget til. En person, der stod ude i det fri nær Nordhavn Station, blev derimod ramt af fragmenter og søgte behandling på en skadestue, fortæller chefpolitiinspektøren på et pressemøde onsdag formiddag.

Hvis personer befandt sig i området i det relevante tidsrum, bør de gå til politiet, lyder det i en appel fra Københavns Politi.

Den retter sig blandt andet mod passagerer i og omkring tre busser, 8A, 3A og 37, som holdt ved Nordhavn Station cirka klokken 22.15.

Den gælder også beboere, som var ude på de nærliggende gader i tidsrummet fra klokken 21.45 og 22.30. Politiet vil gerne tale med alle, lyder det fra Jørgen Bergen Skov.

Politiet har foretaget en række tekniske undersøgelser, men onsdag formiddag siger man, at det endnu er for tidligt at drage en konklusion.

- Det er en kraftig eksplosion, nøjes chefpolitiinspektøren på et pressemøde onsdag formiddag at konstatere.

Nogle medier har spekuleret i, om der er en sammenhæng med en anden eksplosion, som skete samme sted for præcis 16 år siden. Dengang hed myndigheden Told og Skat.

- Intet tyder på en sammenhæng, siger Jørgen Bergen Skov. Politiet har talt med den person, der var mistænkt i sagen fra 2003.

- Indtil videre er det et tilfælde, siger chefpolitiinspektøren om sammenfaldet.

arrow Svensk politi henviser til kollegerne i Danmark i bombesag
16. august 2019 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
arrow Eksplosionsmistænkt svensker udleveres til Danmark
16. august 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:24
arrow Svensker mistænkt for eksplosion skjuler ansigtet i retten
16. august 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:02
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?