23. oktober 2020
Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp af fynske kolleger i sag om et hjemmerøveri. (Arkivfoto)
Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp af fynske kolleger i sag om et hjemmerøveri. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi: Røvere sprøjtede Rolex-ejer i ansigtet med peberspray

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi: Røvere sprøjtede Rolex-ejer i ansigtet med peberspray

Efter annonce i Den Blå Avis blev en mand i Skælskør frarøvet et Rolex-ur. To unge blev anholdt på Fyn.

Danmark - 09. april 2020 kl. 13:01
Af Ritzau

En mand i 80'erne blev sprøjtet i ansigtet med peberspray under et hjemmerøveri onsdag i Skælskør. Han mistede et Rolex-ur til en værdi af cirka 68.000 kroner.

I sagen foretog politiet på Fyn anholdelser, og torsdag har en dommer besluttet at varetægtsfængsle to unge, oplyser anklagemyndigheden.

arrow Læs også: Endnu en formodet røver fængslet efter voldsomt hjemmerøveri

De to nægter sig skyldige, fortæller senioranklager Rune Jensen efter grundlovsforhøret ved Retten i Næstved.

Ifølge politiets sigtelse havde de to sammen med en eller flere andre på forhånd planlagt at begå røveriet. Uret var sat til salg i Den Blå Avis.

Da de unge troppede op i Skælskør onsdag lidt over middag, tog de ifølge sigtelsen hårdt fat i den 83-årige, inden de sprøjtede ham med peberspray.

Efter forbrydelsen efterlyste politiet en grå Citroën, og sidst på dagen anholdt fynske betjente i alt fire unge i Nyborg. To blev løsladt inden torsdagens retsmøde, hvor de to andre altså blev fængslet.

Den ene, der er 17 år, skal være frihedsberøvet frem til 6. maj, mens den anden, der er 20, kan nøjes med at være fængslet frem til 15. april.

Senioranklager Rune Jensen ønsker ikke at besvare spørgsmål om årsagen til de forskellige frister, og om politiets materiale er stærkere mod den ene end mod den anden.

Tavsheden begrunder han med, at retsmødet foregik bag lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning.

I straffeloven skelnes der mellem forskellige slags røverier. Den variant, der kaldes et egentlig hjemmerøveri, straffes hårdere end for eksempel røveri mod en forretning eller en bank eller et røveri, som sker på gaden.

I et egentligt hjemmerøveri kender offer og gerningsmand ikke hinanden i forvejen. Som udgangspunkt skal straffen være fængsel i fem år.

arrow 83-årig grovsmed klar til at banke to røvere
10. april 2020 kl. 11:11 Opdateret: kl. 17:09
arrow Peberspray brugt ved voldsomt hjemmerøveri
09. april 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 12:47
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?