12. juli 2020
Politipatruljer holder mandag øje med, om folk overholder forsamlingsforbuddet, når de bevæger sig ud i det gode vejr. (Arkivfoto)
Politipatruljer holder mandag øje med, om folk overholder forsamlingsforbuddet, når de bevæger sig ud i det gode vejr. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi: Det går rimeligt trods mange ude i det gode vejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi: Det går rimeligt trods mange ude i det gode vejr

I både København og Aarhus har mange mandag søgt mod vandet. Politiet vejleder folk i at holde afstand.

Opdateret 01. juni 2020 kl. 14:43
Danmark - 01. juni 2020 kl. 13:19
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods forsamlingsforbud har det gode vejr 2. pinsedag lokket mange mennesker ud i de store byer i parker og ved vandet.

Men selv om der er mange mennesker, så fungerer det ifølge politiet fint med at gå i dialog med folk, når de kommer til at være lidt for tæt. Derfor har politiet i Aarhus og København før middag mandag endnu ikke givet bøder.

- Vi prøver at vejlede folk om og huske dem på at holde afstand. Det går rimeligt, men folk er gode til at søge ud og nyde solen. Det går endnu.

- Men vi er ved at overveje, hvordan og hvorledes. Men vi klarer den med dialog ind til videre, siger vagtchef hos Københavns Politi Henrik Brix.

I København er der flere særlige advarselszoner - det gælder blandt andet Kongens Have, Islands Brygge, Amager Strandpark, dele af Fælledparken samt Gøteborg Plads i Nordhavn.

Særligt ved Nordhavn er der mange mange.

- Det er primært langs havnen, at folk de samler sig, siger Henrik Brix.

Politiet kan lave et decideret opholdsforbud i et område, hvis det finder det nødvendigt, men det forventer Henrik Brix ikke vil ske mandag.

Men han peger på, at det kan komme på tale at påbyde folk at forlade et sted, hvis de er for mange samlet.

- Det, der nok kommer på tale, er, at vi kan påbyde folk at gå fra stedet, siger Henrik Brix og tilføjer:

- Men lad os nu se. Ind til videre ser det ud til, at det går rigtigt fint med dialog, og folk finder nogle andre steder. Så jeg tror, at det går ind til videre.

I Aarhus lyder det også fra Østjyllands Politi, at der er mange samlet ved vandet. Her er det ved Bellevue Strand nord for byen og ved Den Permanente.

Men også her håndterer politiet opgaven med forbuddet med dialog.

- Ind til videre har vi været ude på nogle strande, hvor folk er lidt tæt forsamlet. Så tager vi en snak med dem, så de bliver spredt lidt ud.

- Det er den måde, vi har håndteret det på ind til nu. Vi taler stadig til folks sunde fornuft, siger vicepolitiinspektør Kristian Juliussen fra Østjyllands Politi.

I Syd- og Sønderjyllands Politi har betjente dog mandag delt 13 bøder ud for at overtræde forsamlingsforbuddet. Det er blandt andet sket ved Jels Sø, skriver politiet på Twitter.

Også i Nordsjælland er politiet opmærksomme på, om folk overholder retningslinjerne, der skal forhindre spredning af smitte med coronavirus.

- Solen skinner, hvilket er dejligt, men også tillokkende for mange, der sikkert vil søge mod parker, strande og havne.

- Vi er derfor på gaden med ekstra patruljer for at håndhæve retningslinjerne. Husk fortsat at holde afstand, pas på hinanden og nyd så det gode vejr! skriver Nordsjællands Politi på Twitter.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?