17. april 2021
Det er den forkerte vej, regeringen har valgt at gå, når de stopper planerne om at have et udrejsecenter på Lindholm, mener Pia Kærsgaard.
Det er den forkerte vej, regeringen har valgt at gå, når de stopper planerne om at have et udrejsecenter på Lindholm, mener Pia Kærsgaard.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pia K: Trist at Lindholm-planer bliver stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia K: Trist at Lindholm-planer bliver stoppet

Regeringen skylder svar på, hvor udviste udlændinge skal være, hvis ikke på Lindholm, siger Pia Kjærsgaard.

Danmark - 19. september 2019 kl. 17:18
Af Ritzau

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har skrinlagt alle planer om at have et udrejsecenter for kriminelle, udviste udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt.

Men nu skylder han ifølge Dansk Folkeparti svar på, hvor de så skal være.

arrow Læs også: FAKTA: Sådan var Lindholm-planerne

Det siger udlændinge- og integrationsordfører for partiet, Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes, det er trist, at planerne nu blive stoppet. Og jeg må jo nu spørge Mattias Tesfaye om, hvor han så planlægger at afviste, kriminelle udlændinge skal være.

- Jeg håber ikke, at de fortsat skal være på Kærshovedgaard, hvor de skaber stor utryghed for de omkringboende danskere, siger Pia Kjærsgaard.

Ministeren skriver i sin begrundelse, at det er uforholdsmæssigt dyrt at lave et udrejsecenter på øen, hvilket vil koste omkring en million kroner per beboer årligt.

- Jamen det er endnu dyrere at beholde dem i Danmark. Og den kriminalitet, de begår, fordi de ustandseligt kommer ud i samfundet, koster også mange penge.

- Det er helt grotesk, at man pludselig taler om pris. Det plejer hverken Socialdemokratiet eller de røde støttepartier at gøre, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Hvis det er pengene, det kommer an på, så send dem hjem. For det er dyrt at have kriminelle udlændinge i Danmark.

Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Mads Fuglede, efterspørger som Pia Kjærsgaard svar fra regeringen på, hvor udviste, kriminelle udlændinge skal bo.

- Man må ikke glemme, at der i mange tilfælde er tale om farlige mennesker, og det havde derfor i vores optik været optimalt at placere dem på netop Lindholm.

- Jeg er spændt på at se, hvor centeret nu i stedet skal ligge. Bliver det mon i Nordjylland, bliver det i Syddanmark, eller bliver det måske på Bornholm? Ingen ved det, skriver han i en kommentar.

Pia Kjærsgaard siger yderligere, at hun har svært ved at genkende Socialdemokratiets løfter om at fastholde den stramme udlændingepolitik.

- Det eneste, jeg har hørt siden valget, det er lempelser. Jeg har ikke hørt om andet. Det, synes jeg, er en rigtig trist kurs. Specielt når man har lovet at fastholde den stramme udlændingepolitik, siger hun.

arrow Støttepartier efter skrotning af Lindholm-plan: Sund fornuft
19. september 2019 kl. 17:49 Opdateret: kl. 17:50
arrow Regeringen stopper endegyldigt Lindholm-plan
19. september 2019 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:20
arrow Nyt Lindholm-forslag: Fra fange-ø til wellness
03. juli 2019 kl. 09:45 Opdateret: kl. 19:18
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?