26. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Personopgør præger bandekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personopgør præger bandekonflikt
Landets bandemedlemmer skyder på hinanden rundt regnet en gang om ugen, viser opgørelse fra Rigspolitiet. Men opgørene har mere og mere karakter af personopgør.
Opdateret 08. september 2010 kl. 13:41
Danmark - 08. september 2010 kl. 13:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Landets bandemedlemmer lider fortsat af akut kløe i aftrækkerfingeren.

Faktisk sker det sådan cirka en gang om ugen, at et bandemedlem finder anledning til at plaffe løs på en rival, viser en opgørelse af Rigspolitiet.

Rigspolitiet har registreret i alt 25 skudopgør i løbet af årets første seks måneder. Dertil kommer en række opgør med stikvåben.

Foreløbig er to personer blevet dræbt og yderligere 22 personer såret under de banderelaterede overfald, og Rigspolitiets tal viser desuden, at tendensen til at gennemføre blodige bandeoverfald er stigende.

Men det betyder ikke, at den store bandekonflikt er optrappet, vurderer to af landets mest erfarne bandejægere.

- Selvfølgelig kæmper banderne stadig om markedsandele. Men det er helt klart vores fornemmelse, at det i højere grad end tidligere er rene personopgør om eksempelvis gæld eller en ekskæreste, der præger biledet, siger efterforskningsleder i den særlige bandeenhed Taskforce Øst, Lau Thygesen.

I løbet af årets første seks måneder har politiet fundet og beslaglagt hele 681 skydevåben, hvoraf de 129 kan knyttes direkte til en rocker eller et bandemedlem.

Alligevel mener Lau Thygesen, at bandekonflikten for tiden er sat i bero, og samme melding kommer fra lederen af den københavnske bandeenhed, Henrik Svindt.

- Vi er inde i en rimelig rolig periode for tiden, og de konflikter, vi ser, er ofte interne opgør mellem indvandrerbander og ikke den del af den store bandekonflikt, siger han.