13. november 2019
Brandvæsnet arbejdede natten til fredag med at få kontrol over ilden i et hus på Gavlhusvej i Nykøbing Falster. En person er fundet indebrændt, men fredag aften er det fortsat ikke muligt fastslå, hvorvidt der ligger en forbrydelse bag.
Brandvæsnet arbejdede natten til fredag med at få kontrol over ilden i et hus på Gavlhusvej i Nykøbing Falster. En person er fundet indebrændt, men fredag aften er det fortsat ikke muligt fastslå, hvorvidt der ligger en forbrydelse bag.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Person fundet død i udbrændt hus i Nykøbing Falster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Person fundet død i udbrændt hus i Nykøbing Falster

Fredag aften kan politiet ikke fastslå, hvorvidt der ligger en forbrydelse indebrændt person i Taaderup-brand.

Danmark - 12. juli 2019 kl. 12:16
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er fortsat for tidligt at sige, hvorvidt der ligger en forbrydelse bag en brand i Taaderup i Nykøbing Falster, hvor der er fundet en indebrændt person.

Det oplyser Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fredag aften, efter at de tekniske undersøgelser på stedet foreløbigt er afsluttet.

- Vi kan ikke sige på nuværende tidspunkt, at der ligger en forbrydelse bag, siger han.

Politiinspektøren afviser fortsat at uddybe af hensyn til de pårørende, der endnu ikke er underrettet.

- Vi har en idé, om hvem personen er, og i den anledning er vi også i dialog med de pårørende, siger Kliver.

Politiet modtog anmeldelsen branden i et hus på Gavlhusvej 21 i Taaderup torsdag aften klokken 21.49. Der er tale om en enkeltstående villa.

Natten til fredag var både politi og brandfolk på adressen til brandslukning og bevogtning. Det blev senere meldt ud, at politiet betegnede det udbrændte hus som et gerningssted.

- Vi fortsætter vores tekniske undersøgelser og afhøringer, og jeg forventer, at dette arbejde vil vare resten af dagen, sagde Kliver tidligere fredag.

Politiet har de seneste måneder undersøgt to andre brande i huse i politikredsen, hvor to mænd er fundet indebrændt. En brand i Ruds Vedby 21. april og i Vemmelev 16. juni.

En mand erkendte i juni under et grundlovsforhør, at han havde slået beboerne i husene ihjel. Ved det ene drab skulle en anden mand have deltaget, men han har ved grundlovsforhøret nægtet sig skyldig.

Kim Kliver afviser dog, at det tyder på, at branden i Taaderup har forbindelse til de andre sager.

- Der er intet, der peger på, at der kan være en sammenhæng. Vi ser på det her som en isoleret hændelse, siger han.

De to drab og husbrande er af politiet blevet koblet sammen med et drab i Gundestrup ved Grevinge 14. februar, hvor en mand blev fundet død i et udbrændt hus. Ingen personer er sigtet for denne forbrydelse.

Politiinspektøren kunne fortsat ikke sige noget om brandårsag.