20. januar 2021
En 29-årig flugtbilist er blevet fængslet i 14 dage ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag. (Arkivfoto)
En 29-årig flugtbilist er blevet fængslet i 14 dage ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patrulje påkørte spøgelsesbilist under biljagt på motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patrulje påkørte spøgelsesbilist under biljagt på motorvej

En spøgelsesbilist med politiet i hælene kørte 170 kilometer i timen på motorvej vest for København.

Danmark - 10. januar 2021 kl. 10:27
Af Ritzau

Det udviklede sig til et livsfarligt drama, da en 29-årig mand bag rattet i en varebil natten til lørdag forsøgte at flygte fra politiet.

En patrulje gav signal til, at manden skulle standse, men i stedet flygtede han fra Roskildevej mod nord via Motorring 3 vest for København.

Ved Ejby kørte han ind på Frederikssundmotorvejen - men i den forkerte retning. Mens han kørte mod kørselsretningen på motorvejen, blev han målt til at køre 170 kilometer i timen.

Det fortæller vagtchef Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi.

- Patruljen følger efter med blå blink og udrykning for at advare de andre bilister, hvoraf flere undviger flugtbilisten ved at køre ind i nødsporet.

- Der sker heldigvis ingen uheld, siger vagtchefen.

Politijagten udspillede sig omkring klokken 01.

Først da en patruljebil påkørte varebilen, lykkedes det at standse flugtbilisten. Herefter blev den 29-årig bilist anholdt og sigtet for at forvolde nærliggende fare for andres liv eller førlighed.

Manden har søndag været fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. I den forbindelse har en dommer valgt at varetægtsfængsle ham i foreløbig 14 dage.

Københavns Vestegns Politi vil gerne tale med vidner, der måtte have set varebilen under flugten på Frederikssundmotorvejen.

- Det er et rent held, at der ikke skete en grim ulykke.

- Vi efterlyser bilister, der har oplevet flugten, og som eventuelt selv har måttet undvige flugtbilen, siger Jens Møller.

Vidner kan kontakte politiet på telefonnummer 114.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?