16. oktober 2018
Der skal sættes en stopper for de tyrkiske moskéers ekspansion i Danmark. Arkivfoto
Der skal sættes en stopper for de tyrkiske moskéers ekspansion i Danmark. Arkivfoto
Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partier vil begrænse moské-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier vil begrænse moské-byggeri
Danmark - 16. oktober 2017 kl. 12:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal sættes en stopper for de tyrkiske moskéers ekspansion i Danmark. Det mener udlændinge- og integrationsordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti, skriver Kristeligt Dagblad.

Udmeldingen kommer efter en opgørelse i Kristeligt Dagblad i fredags, der viste, at 8 ud af de i alt 27 tyrkiske moskéer er i gang med at ekspandere deres virke eller har ønske om det. Det sker som led i en større religiøs udbredelse i Europa - støttet af den tyrkiske regering - med det formål at fremme en mere konservativ tolkning af islam, lyder vurderingen fra flere eksperter.

arrow Læs også: Indgreb mod moskéer kan ramme kristne

Netop derfor skal det være forbudt at opføre nye moskéer og minareter, mener Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. For det fastholder herboende muslimer i et parallelsamfund med religiøse dogmer og værdier, der ikke matcher den danske kultur, mener han.

- Det er klart, at et forbud kræver en meget nøjagtig lovgivning, så eksempelvis udenlandske kirker ikke bliver ramt. Men vi afgrænser gerne religionsfriheden ved at sætte nogle klare rammer. Det har vi gjort før, og det bør vi blive ved med, siger Martin Henriksen.

I kølvandet på lovgivningen om hadprædikanter ser man i regeringen allerede på, hvordan man kan stoppe pengestrømme fra udlandet til danske moskéer, siger Marcus Knuth fra Venstre. Og her vil man også se på, hvordan man eventuelt kan stoppe de tyrkiske moskéers ekspansion.

- Alt er på bordet, for vi ser på udviklingen med stor bekymring. Og hvis vi ender med en løsning, der får Danmark længere ned på listen over lande, der begrænser religionsfriheden, så tager jeg det ikke så tungt, siger han med henvisning til, at fire internationale undersøgelser for nylig placerede Danmark i den dårligste fjerdedel af de europæiske lande i forhold til at indskrænke religionsfriheden.