16. juni 2021
Enhedslistens Rosa Lund er glad for, at det er lykkedes at få en aftale for Sjælsmarks børn. Men hun mener, at det kunne have gået hurtigere. (Arkivfoto).
Enhedslistens Rosa Lund er glad for, at det er lykkedes at få en aftale for Sjælsmarks børn. Men hun mener, at det kunne have gået hurtigere. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partier havde gerne haft hurtigere aftale for Sjælsmark-børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier havde gerne haft hurtigere aftale for Sjælsmark-børn

Senest i april vil børn på Sjælsmark kunne flytte til andet center, har regeringen, EL, SF og Radikale aftalt.

Danmark - 20. november 2019 kl. 21:09
Af Ritzau

Det er godt, at børnene på Udrejsecenter Sjælsmark endelig får et tidspunkt for, hvornår de kan blive flyttet til et nyt center med bedre vilkår.

Det mener Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund, der dog samtidig ikke lægger skjul på, at hun gerne havde set det ske hurtigere end i april.

arrow Læs også: Tesfaye: Nyt udrejsecenter er stadig endestation i Danmark

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor man i regeringen har ventet så længe med at indkalde til forhandlinger om det her.

- Men efter pres fra Enhedslisten og andre lykkedes det endelig at komme i gang med forhandlingerne, og nu har vi så lukket dem og ved, at børnene kommer ud til april, siger hun.

Det var tilbage i juni, at regeringen og støttepartierne, SF, Enhedslisten og De Radikale, i forståelsespapiret blev enige om, at børnene skulle ud af Sjælsmark.

Onsdag aften er partierne så blevet enige om, at børnefamilierne tilbydes at flytte til et nyt center senest i april næste år.

Dermed kommer der til at gå omkring ti måneder fra forståelsespapiret blev aftalt, til at børnene kan flytte til et nyt udrejsecenter.

De Radikales udlændingeordfører, Andreas Steenberg, er også ærgerlig over, at det ikke er lykkedes partierne at få en aftale før nu.

- Socialdemokratiet kunne have gået i gang med det samme, og det har de ikke gjort. Derfor har vi i De Radikale stået stejlt og sagt, at vi ville have det her på plads før finansloven.

- Det er så derfor, at det nu bliver til noget, og det glæder mig utroligt meget, at der bliver sat en ny retning med nogle ordentlige løsninger, siger han.

En del af den nye aftale er, at børnefamilierne får bedre vilkår. Det gælder blandt andet mere fleksibel madordning, men også at der på det nye center ikke kommer til at være et hegn.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det påvirker et barn at vokse op indhegnet. Her er der ikke tale om mennesker, der har gjort noget kriminelt.

- Der er tale om afviste asylansøgere. Derfor er det for mig uforståeligt, at der skulle være et hegn, siger Rosa Lund.

arrow Hørsholms borgmester glæder sig over, at Sjælsmark lukkes
21. november 2019 kl. 01:34 Opdateret: kl. 22:34
arrow Borgmester: Hvis Sjælsmark var kommunalt var det lukket
20. november 2019 kl. 23:13 Opdateret: kl. 23:14
arrow Røde Kors vil gerne drive nyt udrejsecenter for børnefamilier
20. november 2019 kl. 22:07 Opdateret: kl. 22:08
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?