12. juni 2021
Danmark er igen begyndt at genåbne under coronapandemien, men der er stadig for mange restriktioner, som er uklare for danskerne, mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Han og andre partiledere skal mandag til forhandlinger med regeringen om genåbning. (Arkivfoto)
Danmark er igen begyndt at genåbne under coronapandemien, men der er stadig for mange restriktioner, som er uklare for danskerne, mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. Han og andre partiledere skal mandag til forhandlinger med regeringen om genåbning. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pape vil starte forfra med restriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Pape vil starte forfra med restriktioner

De Konservative vil vaske tavlen ren med coronarestriktioner, fordi det går godt med at bekæmpe corona, og danskere har svært ved at gennemskue restriktionerne.

Danmark - 15. maj 2021 kl. 15:30
Af Ritzau

Forsamlingsloft og afstandskrav, der går op og ned. Og elever, der møder i skole under helt forskellige omstændigheder, afhængig af hvor i landet de går i skole.

Det er ved at blive for meget for danskerne at skulle holde styr på alle restriktionerne, mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Han mener derfor i lyset af de lave indlæggelsestal, og at flere er blevet vaccineret, at tidspunktet under coronapandemien er kommet til at vaske tavlen ren og begynde forfra.

- Vi er så langt i pandemien nu, at vi skal begynde på et blankt stykke papir. Og så skal vi lave de retningslinjer, der er brug for, siger han.

- Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet.

Adspurgt om, hvorvidt det ikke er sådan, tingene allerede forholder sig, svarer han, at månedsvis af stramninger og lempelser har gjort landskabet af restriktioner nærmest uforståeligt.

- Jeg kender ikke ét menneske, der kan forklare mig, hvad alle restriktionerne er. Jeg kender ikke én politiker, der ved det. Der er efterhånden så mange ting, der er åbne, ikke åbne og halvt åbne.

Men hvilke restriktioner vil Konservative genindføre, hvis tavlen viskes ren?

Søren Pape Poulsen påpeger blandt andet, at det stadig er for tidligt at lade nattelivet åbne igen.

- Det kan godt ske, at det at være beruset klokken 04 om natten på et diskotek måske ikke er det, vi er klar til endnu, siger han.

- Der er nogle ting, som stadig skal være lukkede, men det vil vi gerne tale med sundhedsmyndighederne om, siger han.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger i et skriftligt svar, at "der skal være så få restriktioner som muligt".

- De restriktioner skal give mening og være gennemskuelige, og det er en målsætning, både regeringen og sundhedsmyndighederne bestræber sig på at opfylde, skriver han.

Folketingets partiledere skal mandag klokken 15 til genåbningsforhandlinger med regeringen. Kun Nye Borgerlige deltager ikke, da partiet står uden for genåbningsaftalen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil sætte fokus på, om det er nødvendigt for danskerne at bære mundbind længere.

- Nu har vi haft det i en periode, og nu skal vi finde ud af, om vi mest har det, fordi det er en pædagogisk påmindelse til os, eller om det egentlig har en sygdomsdæmpende effekt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han peger på, at de blå partier, som generelt set er mest tilbøjelige til at ville lempe restriktioner, bør samle sig om nogle konkrete restriktioner, de vil have væk.

- Vi forhandler med nogle partier og en regering, som i udgangspunktet slet ikke ønsker at lempe nogle af restriktionerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, mener, at man skal blive ved den model, der allerede er blevet besluttet af et bredt politisk flertal.

- Det er lidt skørt at skulle sige, at nu står vi her fem minutter i 12, inden vi forhåbentlig kan få udfaset de sidste restriktioner, og så skal vi til at lave et nyt system.

- Dér synes jeg, at det fornuftige er at køre videre efter den model, vi har nu, som også baserer sig på anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne, siger han.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM