26. marts 2019
Hvis forældre var bedre til at forstå, hvorfor deres børn bruger så meget tid på computerspil, ville de bedre kunne håndtere det. Det mener Michael Bay Jørsel, der er centerleder på Center for Ludomani.
Hvis forældre var bedre til at forstå, hvorfor deres børn bruger så meget tid på computerspil, ville de bedre kunne håndtere det. Det mener Michael Bay Jørsel, der er centerleder på Center for Ludomani.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overdrevet gaming kræver vejledning frem for behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overdrevet gaming kræver vejledning frem for behandling

Det kan tit klares med faste regler og god dialog, når børns computerspil tager overhånd, mener centerleder.

Danmark - 23. juni 2018 kl. 16:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Computerspillende børn og unge risikerer uberettiget at blive anset for at være syge, når en ny diagnose bliver indført.

Verdenssundhedsorganisationen WHO vil i den næste udgave af listen over anerkendte diagnoser have "gaming disorder" - som kan oversættes til computerspilsafhængighed - føjet til i samme kategori som ludomani.

Det er en fejl, mener Michael Bay Jørsel, der er leder af Center for Ludomani.

- Jeg synes, at det er en voldsom etiket at sætte på unge mennesker.

- Specielt fordi langt størstedelen af dem, der spiller meget, ikke udviser problemadfærd, men bare har en stor interesse for computerspil, siger han.

Centerlederen mener, at der i stedet for behandling er brug for vejledning i familiestrategier, som man kan tage i brug, når computerspillene tager for meget tid.

- De fleste forældre forstår ikke, hvad de foregår. De ved ikke, at der faktisk foregår meget læring og socialisering, når børn og unge spiller computer.

- Derfor tror jeg, at pengene vil være brugt bedre på at lave oplysningsprojekter målrettet skoler, institutioner og forældre frem for at lave egentlige behandlingstilbud målrettet gamere, siger Michael Bay Jørsel.

I Danmark har man endnu til gode at anerkende diagnosen, og derfor er der heller ikke noget offentligt betalt behandlingstilbud.

På Center for Ludomani får man jævnligt henvendelser fra bekymrede forældre til computerspillende børn.

De bliver henvist til det forældreunivers på centrets hjemmeside, som man med hjælp fra forskellige fonde har udarbejdet, og som giver gode råd og tips til at tale om problemerne.