30. marts 2020
De otte personer blev kørt til Københavns Byret torsdag formiddag. De er delt i to grupper ved grundlovsforhørene, der fortsætter ud på eftermiddagen.
De otte personer blev kørt til Københavns Byret torsdag formiddag. De er delt i to grupper ved grundlovsforhørene, der fortsætter ud på eftermiddagen.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Terror var muligvis under opsejling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Terror var muligvis under opsejling

21 personer er sigtet for at planlægge terror med bomber og våben. Ni stilles for en dommer.

Danmark - 12. december 2019 kl. 13:39
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag ransagede politiet 20 adresser i Danmark, da man mistænkte flere personer for at være i færd med at planlægge et terrorangreb.

I alt 21 personer blev anholdt under den storstilede politiaktion.

Otte personer fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Københavns Byret, mens én person fremstilles ved Retten i Odense.

arrow Læs også: Medie: Mossad hjalp dansk politi med anholdelser i terrorsag

Den norske efterretningstjeneste PST har desuden meddelt torsdag, at der er forbindelse fra den danske aktion til en konkret person i Norge.

Her følger et overblik over terrorsagen:

* I alt 21 personer blev anholdt af politiet over hele landet onsdag. Meldingen om adskillige ransagninger kom fra politiet onsdag eftermiddag.

* Politiet har ikke selv meldt ud, hvor aktionerne foregik, men medier har rapporteret om flere af adresserne i Aalborg, Aarhus, Greve, Gullestrup, Herlev, Husum, Munkebo og Valby.

* Aktionen blev udført, efter en mistanke om at en række gerningspersoner var i færd med at planlægge et terrorangreb med et "militant, islamistisk motiv", fortalte politiet og PET onsdag klokken 17.00 ved et pressemøde.

* Otte personer fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag. Én person fremstilles i Byretten i Odense. De resterende bliver efter alt at dømme løsladt.

* Ved grundlovsforhøret i København blev de otte delt i to grupper, da de ifølge politiet har stået for hver sin opgave i terrorplanlægningen. De er dog alle sigtet efter den alvorligste terrorparagraf.

* Den ene gruppe på fire mænd og en kvinde stod angiveligt for at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition til brug ved en eller flere terrorhandlinger et ukendt sted i Danmark eller udlandet. De nægter sig alle skyldig.

* Den anden gruppe på to mænd og en kvinde skulle blandt andet fremstille en bombe med det yderst farlige sprængstof TATP - som også kaldes "Satans mor" - lyder det i sigtelsen.

* En person fremstilles ved grundlovsforhør i Retten i Odense. Her har anklagemyndigheden bedt om dobbeltlukkede døre. Hvis dommeren efterkommer det, får offentligheden ikke kendskab til sigtelserne.

Kilder: Ritzau og anklager Sidsel Klixbüll.

arrow Medier: Terrormistænkt kender personer udrejst til IS i Syrien
14. december 2019 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:50
arrow For anden gang på 28 timer er sigtet i terrorsag løsladt
14. december 2019 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:48
arrow Tre løslades i stort anlagt terrorsag om våben
13. december 2019 kl. 11:46 Opdateret: kl. 11:48