24. november 2020
Den drabsdømte Peter Madsen sad anholdt på Nyvej i Albertslund i flere timer, inden politiet var i stand til at køre ham væk. (Arkivfoto)
Den drabsdømte Peter Madsen sad anholdt på Nyvej i Albertslund i flere timer, inden politiet var i stand til at køre ham væk. (Arkivfoto)
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Sådan flygtede Peter Madsen fra fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Sådan flygtede Peter Madsen fra fængslet

Den drabsdømte Peter Madsen sad i dag anholdt i flere timer i Albertslund efter at have flygtet fra fængslet.

Danmark - 20. oktober 2020 kl. 16:42
Af Ritzau

Den drabsdømte Peter Madsen flygtede tirsdag fra Herstedvester Fængsel i Albertslund.

Her er han indsat efter at være blevet dømt til fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Efter flugten fulgte en længere seance, hvor Peter Madsen sad anholdt på Nyvej i flere timer, inden han igen kom i politiets varetægt.

arrow Læs også: Politiet forsøger fortsat at opklare Peter Madsens flugt

Læs dig ind på forløbet her:

* Klokken 10.21 slog Herstedvester Fængsel alarm. En fange - som senere viste sig at være drabsdømte Peter Madsen - havde truet sig ud af fængslet.

* Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om, at en kvindelig psykolog blev taget som gidsel og truet. Men det ville politiet og fængslet ikke bekræfte på pressemødet, der blev afholdt i kølvandet på hændelsen.

* Peter Madsen var iført et bombelignende bælte og truede med en pistollignende genstand. Politiet vurderer ikke, at bæltet indeholdt sprængstoffer, eller at der var tale om en rigtig pistol.

* Efter at han slap ud af fængslet, hoppede Peter Madsen ind i en hvid varevogn. Der er ikke noget, der tyder på, at chaufføren kendte Peter Madsen. Politiet oplyser desuden, at chaufføren ikke talte dansk.

* Politiet formoder ikke, at der er nogen medgerningsmænd.

* Politiet fandt Peter Madsen på Nyvej, der ligger i et boligområde i Albertslund - ikke langt fra Herstedvester Fængsel. Peter Madsen blev anholdt klokken 10.26 - og var altså kun på fri fod i kort tid.

* Netop på grund af det bombelignende bælte måtte Peter Madsen sidde anholdt længe på et græsareal, da man skulle være sikker på, at der ikke var sprængstoffer. Imens lå betjente på afstand og observerede livstidsfangen.

* En fjernstyret robot, der populært kaldes Rullemarie, ankom over middag til stedet. Rullemarie bruges til at undersøge, fjerne og uskadeliggøre ting, der mistænkes for eksempelvis at være bomber.

* Klokken 13.06 oplyste Vestegnens Politi, at anholdelsesaktionen var slut, og at den anholdte var blevet kørt væk fra stedet.

* På Twitter kaldte justitsminister Nick Hækkerup (S) sagen "dybt alvorligt" og sagde: "Vi kommer til at iværksætte en række yderligere tiltag mod fangeflugter i den kommende tid".

arrow Derfor slipper Peter Madsen for at være varetægtsfængslet
03. november 2020 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:12
arrow FAKTA: Tre opsigtsvækkende fangeflugter
21. oktober 2020 kl. 16:14 Opdateret: kl. 16:16
arrow Peter Madsen afviser at have fået hjælp til flugt
21. oktober 2020 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:16
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?