10. august 2020
Henrik Sass Larsen, der her forlader lokalerne på Christiansborg fredag, hvor de indledende regeringsforhandlinger fandt sted, har sygemeldt sig.
Henrik Sass Larsen, der her forlader lokalerne på Christiansborg fredag, hvor de indledende regeringsforhandlinger fandt sted, har sygemeldt sig.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Politiske kolleger ønsker Sass god bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Politiske kolleger ønsker Sass god bedring

På tværs af partiskel ønskes Henrik Sass Larsen, der mandag har meldt sig syg, god bedring.

Danmark - 10. juni 2019 kl. 11:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiske venner, fjender og alt derimellem har mandag udsendt ønsker om god bedring til Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der har sygemeldt sig.

Som konsekvens af sygemeldingen står Sass Larsen ikke til rådighed som ministeremne, og han skriver selv på Facebook, at han har meddelt sin valgkreds, at han heller ikke ønsker at være kandidat ved næste valg.

Her er et overblik over de politiske reaktioner:

* Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, i en pressemeddelelse:

- Henrik Sass Larsen har en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med en mulighed for at kunne danne regering.

- Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes.

- Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro.

* Fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en kommentar på Facebook:

- Kære Henrik. Det gør mig overordentlig trist, at du endnu ikke er ovenpå. Ved du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse. Kunne på det personlige plan i den grad unde dig at være med i netop det. Jeg ønsker dig alt det bedste. Håber virkelig, at alle respekterer dit ønske om fred. Bedste hilsner. Lars Løkke.

* Morten Østergaard, politisk leder af De Radikale, på Twitter:

- Skæbnen er hård ved Henrik Sass Larsen. Både sidst og denne gang havde jeg set frem til samarbejdet. Ikke fordi vi er enige. Slet ikke. Men fordi Henrik aldrig er løbet om hjørner med mig. Ligefrem. Til tider kynisk. Men altid mand af sit ord. God bedring makker.

* Kristian Jensen, næstformand i Venstre, på Twitter:

- Jeg er ked af, at Henrik stadig er syg. Uanset vores uenigheder er han en politiker, jeg altid har respekteret. God bedring Henrik Sass Larsen.

* Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten, på Twitter:

- Rigtig god bedring, Sass. Vigtigt at passe på sig selv i det her ræs. Alt det bedste fra os.

* SF-formand Pia Olsen Dyhr på Facebook:

- Jeg har kendt Henrik Sass helt tilbage fra ungdomspolitik, hvor han var formand for DSU og jeg for SFU. Vi er ikke altid enige om alting, men jeg har stor respekt for Sass. Han står ved sine meninger, og den slags værdsætter jeg højt. Jeg håber, at han snart er frisk og ovenpå igen. God bedring.

* Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, på Facebook.

- Henrik Sass forlader sin politiske plads på grund af sygdom. Det er trist. Det har helt sikkert ikke været nogen nem beslutning. Alle gode ønsker for dig Henrik for fremtiden. YNWA (forkortelse for udtrykket You'll Never Walk Alone, der især bruges som støtteråb for den engelske fodboldklub Liverpool, red.).

* Søren Pind, tidligere justitsminister for Venstre og medvært med Henrik Sass Larsen i tv-programmet "Pind og Sass", på Twitter:

- Det kan godt være, at politik kun skal være for hårde nysere, der kan tåle alt. Men den jagt, der har været på Sass og hans omgivelser, har været klam og modbydelig.

- Der er ingen nåde længere - om Kampmann (tidligere statsminister Viggo Kampmann, red.) og Krag (tidligere statsminister Jens Otto Krag, red.) havde klaret det i dag, må man spørge sig selv om. Det er trist.

arrow Læs også: S-suppleant i kulissen: Selvfølgelig er jeg klar
arrow Medier om Sass-kritik: Vi har bare passet vores arbejde
10. juni 2019 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:12
arrow S-kredsformand: Mediernes dækning var hård for Sass Larsen
10. juni 2019 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:02
arrow Engell om sygemeldt Sass: Stort tab for Mette F.
10. juni 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:58
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?