29. september 2020
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, møder pressen i Det Kongelige Biblioteks Have i København, efter at Lars Løkke Rasmussen har meldt ud, at han er åben over for at danne regering med Socialdemokratiet.
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, møder pressen i Det Kongelige Biblioteks Have i København, efter at Lars Løkke Rasmussen har meldt ud, at han er åben over for at danne regering med Socialdemokratiet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Mette F. ser fem markante forskelle på S og V

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Mette F. ser fem markante forskelle på S og V

På et pressemøde peger Mette Frederiksen (S) på særligt fem områder, som gør regeringssamarbejde med V svært.

Danmark - 16. maj 2019 kl. 15:58
Af Ritzau

S-formand Mette Frederiksen ønsker ikke at danne en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre, som Lars Løkke Rasmussen (V) ellers åbner for i en ny bog.

Mette Frederiksen mener, at der er for store forskelle på de to partier.

Læs her, hvad den socialdemokratiske formand siger om de forskelle, hun ser:

* Centralisering:

- Danmark er blevet voldsomt centraliseret som følge af Lars Løkkes kommunalreform. Vi vil ikke være med til yderligere centralisering. Vi vil sådan set gerne gå den modsatte vej, siger hun.

- For eksempel er det for os afgørende, at man lokalt bestemmer over sundhedsvæsnet og lokalt træffer beslutning om, hvor der skal være sygehuse. Lars Løkke Rasmussen går til valg på en yderligere centralisering af sundhedsvæsnet.

* Pension:

- Der er en afgørende forskel på, om man tror på vigtigheden af at indføre en ret til tidligere folkepension, eller om man ønsker en visitationsordning, som kommer til at omfatte uendeligt få danskere.

* Den grønne dagsorden:

- Jeg synes jo, at de seneste fire år har været spildte år, hvor regeringen kunne have sat Danmark i den grønne førertrøje, men hvor regeringen har valgt at træffe beslutninger, som går imod den grønne omstilling.

* Ulighed:

- Vi kunne også have brugt de sidste fire år på at dæmpe uligheden, men det har Lars Løkke heller ikke haft viljen til.

* Mette Frederiksen peger også på velfærd som et af de områder, hvor der stor forskel på Socialdemokratiet og Venstre, men hun uddyber ikke nærmere.

Kilde: Mette Frederiksen på pressemøde 16. maj 2019.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?