20. september 2021
I ugevis anså man Maria From Jakobsen for at være gået bort fra hjemmet. Men man fik mistanke om, at der var sket en forbrydelse. Her ses billede fra eftersøgningen i Roskilde Fjord ud for Skibby den 26. november 2020. (Arkivfoto)
I ugevis anså man Maria From Jakobsen for at være gået bort fra hjemmet. Men man fik mistanke om, at der var sket en forbrydelse. Her ses billede fra eftersøgningen i Roskilde Fjord ud for Skibby den 26. november 2020. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Maria From Jakobsen - fra savnet person til drabsoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Maria From Jakobsen - fra savnet person til drabsoffer

45-årig præst har tilstået at have dræbt sin kone efter nøje planlægning. Han får 15 års fængsel.

Opdateret 03. august 2021 kl. 13:44
Danmark - 03. august 2021 kl. 13:25
Af Ritzau

Den 45-årige præst Thomas Gotthard tilstod tirsdag ved Retten i Hillerød, at han efter nøje planlægning dræbte sin hustru, og at han efterfølgende opløste liget i syre, parterede det og brændte resterne.

Få overblik over sagens forløb her:

* Politiet udsender 27. oktober en efterlysning af 43-årige Maria From Jakobsen. Hun har forladt sit hjem i Frederikssund i nedtrykt sindstilstand, lyder det.

arrow Læs også: Drabstiltalt præst nægter at tale i offentligt retsmøde

* Det er Maria From Jakobsens søster, som melder hende savnet. Ifølge hendes mand, præsten Thomas Gotthard, havde hun forladt hjemmet dagen før - den 26. oktober.

* Senere får politiet mistanke om, at der er sket en forbrydelse. Og omkring tre uger efter - den 15. november - bliver Thomas Gotthard sigtet for drab.

* Han bliver varetægtsfængslet 16. november. Politiet mener, at der er grund til at tro, at han på fri fod vil lægge hindringer i vejen for efterforskningen.

* 18. november kommer det frem i offentligheden, at præsten i tiden efter det formodede drab har foretaget specielle søgninger på internettet.

Han søger blandt andet information om havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler.

* I familiens hus i Frederikssund finder politiet en mængde af de ætsende væsker saltsyre og kaustisk soda.

Samtidig beder politiet borgere om hjælp med oplysninger om to biler og en trailer.

* Mens efterforskningen er i gang, fortsætter politiets søgning efter Maria From Jakobsens lig.

Foruden familiens hjem i Frederikssund har politiets teknikere finkæmmet deres sommerhus i Nykøbing Sjælland for spor. Dertil kommer eftersøgninger i flere naturområder på Sjælland.

* 31. december meddeler politiet, at man er ved at samle beviser til at føre en sag mod manden, selv om der endnu ikke er fundet et lig.

Politiet siger også, at man har en "god idé om", hvad ægtemandens motiv til drabet skulle have været, men røber ikke yderligere.

* 7. januar beder politiet endnu en gang om hjælp fra mulige vidner.

Efterforskningen har vist, at Thomas Gotthard den 6. november - 11 dage efter at Maria From Jacobsen forsvandt - skilte sig af med en blå fodertønde og en grå sækkevogn på Frederikssunds Genbrugsplads.

* 11. januar og 8. februar forlænges varetægtsfængslingen igen for lukkede døre. Efterfølgende vælger Gotthard at lade sin fængsling forlænge frivilligt.

* 19. april rejser anklagemyndigheden tiltale mod Thomas Gotthard. Han tiltales for manddrab og for usømmelig behandling af lig.

* 11. juni skriver flere medier, at manden over for politiet har tilstået.

* 18. juni meddeler politiet, at man har fundet jordiske rester fra Maria From Jakobsen, og at man nu er sikker på, at hun er død.

* 3. august aflægger Thomas Gotthard fuld tilståelse ved Retten i Hillerød. Han idømmes 15 års fængsel. Straffens længde begrundes i, at drabet var planlagt og brutalt udført.

arrow Drabstiltalt præst for retten - følg med her
03. august 2021 kl. 10:54 Opdateret: kl. 11:03
arrow Maria forsvandt sporløst: Tilstår Thomas tirsdag?
03. august 2021 kl. 05:56 Opdateret: kl. 09:41
arrow Usikkerhed om præsts tilståelse i drabssag
12. juli 2021 kl. 18:33 Opdateret: kl. 16:01
Synes du, at kommunen er der for dig?