29. september 2020
To børn, som politiet formoder er søskende af afgansk herkomst, blev fundet på gaden i Aarhus lørdag. Mens pigen er omkring et år, er det estimeret, at drengen er cirka 2,5 år. En kvinde, som siger, at hun er børnenes farmor, er sigtet for vanrøgt og for at efterlade søskendeparret i en hjælpeløs tilstand. Hun nægter sig skyldig.
To børn, som politiet formoder er søskende af afgansk herkomst, blev fundet på gaden i Aarhus lørdag. Mens pigen er omkring et år, er det estimeret, at drengen er cirka 2,5 år. En kvinde, som siger, at hun er børnenes farmor, er sigtet for vanrøgt og for at efterlade søskendeparret i en hjælpeløs tilstand. Hun nægter sig skyldig.
Foto: Østjyllands Politi/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Farmor sigtet for at efterlade børn på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Farmor sigtet for at efterlade børn på gaden

To små børn blev lørdag fundet alene i Aarhus. En kvinde er sigtet for blandt andet vanrøgt. Få overblik her.

Danmark - 16. december 2019 kl. 20:55
Af Ritzau

To småbørn blev efterladt på en gade midt i Aarhus lørdag aften. Mandag er det endnu uvist, hvem børnene er, hvorfor de var blevet efterladt, eller hvem deres familie er.

En person, som hævder at være i familie med børnene, er sigtet i sagen. Yderligere to er tilbageholdt.

arrow Læs også: Far til to efterladte børn i Aarhus er formentlig i udlandet

Få overblik over forløbet i sagen her:

* Lørdag klokken 18.30 får Østjyllands Politi et opkald fra en borger, der har fundet to efterladte børn på Park Allé i det centrale Aarhus. En cirka etårig pige sidder i en klapvogn, mens en dreng på omkring 2,5 år står ved siden af.

* Børnene bliver bragt til politigården i Aarhus og derefter til kommunens familiecenter, der passer dem på en institution. Det blev indledningsvist vurderet, at børnene var af østeuropæisk herkomst. Det blev senere ændret til afghansk. De formodes at være søskende.

* Pigen er for lille til at have et sprog, og det har ikke været muligt for politiet at kommunikere med drengen via tolk.

* Søndag efter "en særlig henvendelse" tager politiet til stationsbyen Ølgod i Sydvestjylland. Her bliver en mand på 33 år og en kvinde på 25 år omkring midnat administrativt frihedsberøvet. Det betyder, at de ikke behøves at blive stillet for en dommer.

* Frihedsberøvelsen sker for at fastslå deres identitet. De vil ikke tale med politiet.

* Natten til mandag bliver en 54-årig afghansk kvinde anholdt i en lejlighed i Aarhus. Hun er efter eget udsagn børnenes farmor. Hun har lovligt ophold i Danmark, hvor hun har adresse i Ølgod.

* Den 54-årige kvinde er sigtet for at vanrøgte børnene samt for at efterlade dem i hjælpeløs tilstand.

* Mandag oplyser Østjyllands Politi på et pressemøde, at det har indsamlet videoovervågning fra området ved Park Allé, som det var ved at gennemgå. Mandag eftermiddag havde politiet ikke fundet videomateriale, der viser, at den påståede farmor skulle have stillet barnevognen ved findestedet.

* Samme dag bliver den formodede farmor fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor en anklager begærer hende varetægtsfængslet. Kvinden nægter sig skyldig i anklagerne.

* Dommeren vælger at løslade kvinden. Den 54-årige er dog stadig sigtet i sagen.

* På et pressemøde mandag oplyste social- og beskæftigelsesdirektør Erik Kaastrup-Hansen fra Aarhus Kommune, at børnene efter omstændighederne har det godt. På familiecentret er der fokus på at give dem ro og voksenkontakt med få mennesker omkring dem.

Kilder: Østjyllands Politi, DR, TV2.

arrow Farmor løsladt i sag om to efterladte børn
16. december 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 17:46
arrow Hittebørn fra Aarhus sikres ro og voksenkontakt
16. december 2019 kl. 16:09 Opdateret: kl. 16:10
arrow Afghansk farmor sigtes for vanrøgt af efterladte børn
16. december 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:46
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?