13. august 2020
Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, ankommer til Byretten på Nytorv, tirsdag. Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra offentlige kasser gennem sit arbejde i Socialstyrelsen.
Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, ankommer til Byretten på Nytorv, tirsdag. Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra offentlige kasser gennem sit arbejde i Socialstyrelsen.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Det skete tredje dag i sagen mod Britta Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Det skete tredje dag i sagen mod Britta Nielsen

Britta Nielsen mødte tirsdag op i retten igen. Men en redegørelse afventer, og derfor blev sagen udskudt.

Danmark - 29. oktober 2019 kl. 11:06
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en gang sluttede et retsmøde i sagen mod svindeltiltalte Britta Nielsen før tid. Faktisk nåede retsmødet ikke rigtigt i gang, før dommeren valgte at udskyde sagen til 5. november.

Britta Nielsen er tiltalt for gennem sit arbejde i Socialstyrelsen at have overført omkring 117 millioner kroner til sig selv. Hun har erkendt at have foretaget overførsler - dog ikke alle beløb og tidspunkter.

arrow Læs også: OVERBLIK: Sådan har svindelsagen mod Britta Nielsen udviklet sig

Få et overblik over, hvad der skete på tredjedagen i sagen her:

* Redegørelse afventer fortsat

Sagen mod Britta Nielsen blev tirsdag udskudt, da forsvarer Nima Nabipour mangler at få svar på nogle spørgsmål, som han har stillet til anklagemyndigheden.

Han vil ikke uddybe, hvilke spørgsmål han har stillet. Men tidligere er det kommet frem, at han ønsker en redegørelse om den udleveringsaftale, som blev lavet, da Britta Nielsen blev udleveret fra Sydafrika i november 2018.

Aftalen gik på, at Britta Nielsen ville blive løsladt i Sydafrika, hvorefter hun frivilligt ville følges med danske betjente til København. Det skete også, og på dansk jord blev hun så anholdt.

Nima Nabipour har dog ikke følt sig tilstrækkeligt inddraget i forhold til aftalen. Desuden kritiserer han, at den ikke har været lagt ind som et dokument i sagen.

* Striden om paragraf 88

Der udestår fortsat en strid mellem Nima Nabipour og anklagerne, Lisbeth Jørgensen og Kia Reumert, om paragraf 88, som kan hæve strafferammen fra 8 års fængsel til 12 års fængsel.

Nima Nabipour ønsker, at retten skal tage stilling til, om den særlige paragraf kan bruges, før Britta Nielsen afgiver sin forklaring i sagen.

I striden om paragraffen ligger et spørgsmål om, hvorvidt Nima Nabipour kunne have forhindret brugen af paragraffen, hvis der var blevet indgået en formel udleveringsaftale.

Sådan en aftale kunne nemlig have taget højde for, at der ikke ville kunne blive rejst tiltale efter paragraf 88. Man kunne kalde det en form for juridisk studehandel.

* Britta Nielsen er blevet frisk

Tirsdag mødte Britta Nielsen igen op i retten, og hendes forsvarer fortæller, at hun er i bedring og ser frem til at afgive forklaring.

I sagens første retsmøde torsdag blev Britta Nielsen svimmel. Kort efter frokostpausen måtte der derfor tilkaldes en ambulance. Den forlod stedet igen med Britta Nielsen - uden udrykning. Det kom samtidig frem, at hun døjer med hjerteproblemer. Ved fredagens retsmøde var hun sygemeldt.

arrow FAKTA: Særlig paragraf udskyder sag mod Britta Nielsen
29. oktober 2019 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:22
arrow Britta-sagen udskudt igen - forsvarer venter på redegørelse
29. oktober 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:02
arrow Britta Nielsen er tilbage i retten efter sygdom
29. oktober 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:56
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?