18. januar 2021
Forfatter og journalist Kirsten Jacobsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står bag samtalebogen "Befrielsens øjeblik - Samtaler med Lars Løkke Rasmussen".
Forfatter og journalist Kirsten Jacobsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står bag samtalebogen "Befrielsens øjeblik - Samtaler med Lars Løkke Rasmussen".
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Det siger Løkke i ny bog om SV-regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Det siger Løkke i ny bog om SV-regering

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er åben for en SV-regering ifølge ny samtalebog.

Danmark - 16. maj 2019 kl. 11:37
Af Ritzau

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler i ny samtalebog for en SV-regering.

Titlen "Befrielsens øjeblik" referere til, at han har glædet sig til at stå mere frit i valgkampen efter mange kompromiser og kampe mellem partierne i blå blok.

arrow Læs også: Mette F. om SV-regering: Der er for meget der skiller os ad

Her kan du læse spørgsmål og svar fra bogen:

Spørgsmål: Socialdemokratiet står i hvert fald ret stærkt i dag, mens Venstre og resten af din VLAK-regering står svagt i meningsmålingerne. Forestiller du dig også et muligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet, hvis den balance skulle være ændret efter valget?

- Der er naturligvis nogle dilemmaer i det her, men samtidig er der for mig ingen tvivl om, at det er et rigtigt forslag. Meget politik laves allerede inde på midten i dag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Senere i kapitlet bliver Lars Løkke Rasmussen spurgt: Tror du, mange danskere ville tænke: Endelig ...?

- Det er enormt svært at spå om ... Måske tror de, at jeg bare vil redde min ministerbil, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Det har ligget og svævet i luften, men det er tidligere blevet afvist af alle som for tidligt, for svært. Det vil da være verdenshistorie i Danmark at åbne ballet helt konkret med at sige: 'Nu er det nu'?

- Tja, jeg synes jo på mange måder, at det er lidt barokt, at det, der italesættes som den største konflikt i dansk politik, skulle være mellem Socialdemokratiet og Venstre. I hvert fald i forhold til, hvor Danmark er henne lige nu og her. Hvordan vi geares til de udfordringer, vi står midt i, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Har du drøftet muligheden for et SV-samarbejde med Mette Frederiksen?

- Det er meget svært at sige noget om uden at være indiskret, er det ikke?, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Jeg talte med Bjarne Corydon om det engang, men ikke på en forpligtende måde ... Derfor er den rigtige måde at omtale det på nu, at det er en refleksion, der findes. Den findes i mit parti, den findes i Socialdemokratiet, den findes hos Dansk Folkeparti, hos De Konservative og hos De Radikale. Det er jeg ikke i tvivl om, og fra tid til anden artikuleres den også.

Spørgsmål: Men ikke så konkret som du gør nu. Er tanken om et SV-samarbejde, som du her løfter sløret for, en refleksion, et ønske, en plan eller en drøm?

- Det er en refleksion over tingenes tilstand, og jeg ved, at det er en refleksion, der findes bredt. Men det er en svær diskussion - og i hvert fald svært at offentliggøre refleksioner, inden reaktionerne er stemt af. For så god er verden jo heller ikke. Jeg kan ikke lukke det inde i en lille parentes, at det bare er noget, jeg har siddet og snakket med Kirsten om, og hov, nu er der valgkamp, og så må vi se, hvordan det ender. Derfor er jeg også nødt til at få skrevet mig selv ud af ligningen, så jeg ikke bliver beklikket på mine motiver, hvis jeg prøver at operationalisere denne tanke. Den er nødt til at blive formidlet med et overskud og med de nuancer, der er i den. Så nu gør jeg det, uden at det er noget, jeg matematisk er tvunget ud i. Jeg gør det, fordi jeg tror, det er godt for Danmark, svarer Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Hvad? Skriver du dig selv ud af ligningen?

- Forhåbentlig ikke, for jeg synes, jeg har meget at tilbyde, men min person skal ikke stå i vejen for den bedste løsning for Danmark. Det er svært at tale om, for det handler jo også om, hvilken tale jeg skal holde på valgaftenen, og den er svær at skrive på så lang afstand. Det er i hvert fald svært at læse den højt for dig allerede nu, svarer Lars Løkke Rasmussen.

arrow Løkke melding om SV-regering er befriende for borgmester
16. maj 2019 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:30
arrow Venstrefløjen: Ingen SV-regering med vores mandater
16. maj 2019 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:44
arrow LA giver gratis medlemskab til utilfredse Venstre-vælgere
16. maj 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:24
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?