16. januar 2021
Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer tirsdag et serviceeftersyn af de offentlige finanser. Flere ministre har meldt ud, at der mangler penge.
Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer tirsdag et serviceeftersyn af de offentlige finanser. Flere ministre har meldt ud, at der mangler penge.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Det har nye ministre sagt om pengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Det har nye ministre sagt om pengemangel

Tirsdag holder finansministeren pressemøde om det store kasseeftersyn. Læs her, hvad ministre har meldt ud.

Danmark - 26. august 2019 kl. 18:05
Af Ritzau

Tirsdag fremlægger finansminister Nicolai Wammen (S) resultaterne af det "servicetjek", der er gennemført af offentlige budgetter.

Før tirsdagens pressemøde, hvor finansministeren giver en status på dansk økonomi, har flere nye ministre meldt om ubetalte regninger og manglende penge opdaget efter regeringsskiftet i juli.

arrow Læs også: Løkke på rundtur i de bløde sofaer: Jeg erkender der er uro

Læs her, hvor ministre har klaget deres nød:

* Skatteministeriet:

Skatteminister Morten Bødskov (S) har fortalt, at der mangler "milliarder" for at genopføre genopretningen af Skat (nu Skattestyrelsen). Han fortalte til Berlingske, at der allerede fra nytår mangler penge til den løbende drift.

- Konklusionen er desværre meget klar. Løkke-regeringen har efterladt en milliardregning og meget store problemer, som simpelthen ikke er løst. Man har kendt til problemerne, men undladt at sikre betaling til en langsigtet plan for genopretning af tilliden til Skat, sagde Morten Bødskov.

Biler:

Den tidligere regerings nedsættelse af bilafgiften mangler finansiering på omkring 300 millioner kroner, har Bødskov meldt ud.

* Justitsministeriet:

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at politiet kommer til at mangle en milliard kroner fra årsskiftet bare for at fastholde sit nuværende niveau.

- Vi har brug for, at vi bliver ved med at uddanne flere politibetjente, så politistyrken vokser over de kommende år, sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) tidligere.

I 2019 har politiet, PET og anklagemyndigheden haft 11,1 milliard kroner. Men for 2020 er der kun afsat 10,1.

Det skyldes, at politiforliget fra 2015 indeholdt en række ekstra initiativer, blandt andet uddannelse af flere betjente. Det er finansieringen af initiativer fra forliget, der nu udløber.

* Beskæftigelsesministeriet:

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sagde mandag, at aftalen om seniorpension, der blev indgået af den tidligere regering, Dansk Folkeparti og De Radikale, vil koste 250 millioner kroner i 2020 og 750 millioner kroner i 2015.

- Jeg kan konstatere, at det finanspolitiske råderum bliver reduceret som følge af aftalen om seniorpension, skrev Hummelgaard i en kommentar.

arrow Ellemann-Jensen undviger formandssnak: Cirkushesten optræder ikke
28. august 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:12
arrow Venstre: Uro før sjællandsk skæbnemøde i aften
28. august 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Tavs Ellemann-Jensen efter formandsopfordring fra partifælle
28. august 2019 kl. 07:34 Opdateret: kl. 07:36
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?