26. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Danmarkshistoriens største narkosag - Goldfinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Danmarkshistoriens største narkosag - Goldfinger

15 mænd er tiltat i hovedsagen, men efterforskningen har allerede ført til flere domme. Få et overblik.

Danmark - 04. december 2020 kl. 16:09
Af Ritzau

Københavns Byret har fredag indledt den største sag om narkosmugling, som er set herhjemme. 15 mænd er tiltalt. De nægter sig skyldige. Derudover er andre personer dømt eller tiltalt i udløbere af sagen. Få et overblik her.

2012: I begyndelsen af året modtog politiet tip om, at en albansk mand var indblandet i narkosmugling. Man iværksatte aflytning og overvågning. Efterforskningen blev indstillet i efteråret samme år.

2013: Politiet modtog tip om en anden albansk mand. Også han blev aflyttet, men efter mindre end en måned måtte politiet indstille efterforskningen på grund af ressourcemangel.

2018: Efter mere end fem år, hvor sagen har ligget stille, modtager Københavns Politi nye tip. De går på, at en albansk narkoring opererer i Danmark. En omfattende efterforskning sættes i værk.

2019: 26. juni 2019 foretager politiet en række anholdelser. Der foretages også anholdelser i udlandet. De 15 tiltalte i hovedsagen har siddet fængslet siden da.

Oktober 2019 - november 2020: Fem personer er blevet dømt i sager, som udspringer af Operation Goldfinger. Blandt dem hustruen til hovedmanden i hovedsagen. Hun fik to års fængsel for hæleri.

4. december 2020: Københavns Byret indleder retssagen mod de 15, som er tiltalt i hovedsagen. Alle nægter sig skyldige.

Marts 2021: Endnu en retssag mod to tiltalte mænd venter. Sagen er en udløber af Goldfinger-efterforskningen.

September 2021: Der ventes dom i hovedsagen mod de 15 mænd.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?