4. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: 14 eksplosioner har ramt København og omegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: 14 eksplosioner har ramt København og omegn

En stribe eksplosioner har ramt hovedstadsområdet siden februar. Flere af dem relateres til bandekonflikt.

Danmark - 14. oktober 2019 kl. 14:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natten til mandag fandt en eksplosion sted ved en vandpibecafé på Amager.

Den kan kobles til den verserende bandekonflikt, lyder det fra Københavns Politi.

Ingen kom til skade ved sprængningen, der blot er den seneste i en lang række.

arrow Læs også: Håndgranat eksploderet ved café er led i bandekonflikten

I alt 14 eksplosioner har ramt hovedstadsområdet i løbet af godt et halvt år. Det er dog ikke dem alle, der har relationer til bandekonflikten.

Få her et overblik over eksplosionerne:

* 13. februar: En ukendt bombeladning bliver udløst ved tøjbutikken Alis på Christiania i København. Butikken får større materielle skader, men ingen personer kommer til skade.

* 18. februar: Tøjbutikken Alis bliver igen ramt af en eksplosion. De fleste ruder er knust, og noget af træværket er sprængt væk. Ingen kommer til skade.

* 14. april: En rengøringsbil bliver ramt af eksplosion på Hothers Plads i Mjølnerparken på Nørrebro. Vinduerne bliver blæst ud, og døre og bagparti bliver krøllet sammen. Ingen kommer til skade.

* 7. maj: En bil bryder i brand på Rentemestervej/Bygmestervej på Nørrebro. Vidner har hørt et højt brag, og dele af bilen ligger spredt på fortovet. Ingen kommer til skade.

* 10. maj: En port ved et lager ved en thansen-butik i Valby bliver blæst i stykker af en eksplosion, hvor ingen personer kommer til skade.

* 31. maj: En bil på Øresundsvej på Amager bliver sprængt i luften, og vinduer tæt ved bliver ødelagt. Ingen kommer til skade.

* 16. juni: Et autoværksted på Vejlesvinget i Vallensbæk bliver ramt af en eksplosion, hvor døre og vinduer bliver blæst ud, og efterfølgende bryder der brand ud. Ingen kommer til skade.

* 6. august: Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro bliver ramt af eksplosion. Stort set samtlige ruder langs Skattestyrelsens facade er knust efter eksplosionen. En person kom lettere til skade.

* 10. august: Nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro bliver ramt af eksplosion. Ingen kommer til skade, men bygningen er voldsomt medtaget. Facaden bliver ødelagt og ruder knust.

* 27. august: Et indgangsparti i en boligopgang i Gersagerparken i Greve bliver ramt af en eksplosion. Ingen kommer til skade.

* 18. september: Et pizzeria i Vanløse får sprængt alle ruder ud. Også en rude over for bliver ødelagt, da blandt andet en stålmarkise bliver blæst på tværs af gaden. Ingen kommer til skade.

* 20. september: En eksplosion finder sted ved en parkeret bil på Svanedammen i Brøndby. Ingen kommer til skade.

* 24. september: En thairestaurant på Amager bliver udsat for en eksplosion, der sprænger bygningens facade delvist i stykker. Ingen kommer til skade.

* 14. oktober: En håndgranat eksploderer ved en vandpibecafé på Amagerbrogade. Ingen kommer til skade.

Kilder: Københavns Politi, Ritzau, Berlingske, DR.

arrow Politiet efterforsker sprængning ved café på Amager
14. oktober 2019 kl. 03:36 Opdateret: kl. 03:38
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?