26. maj 2020
Den kunstige skibakke er klar til indvielse 4. oktober.
Den kunstige skibakke er klar til indvielse 4. oktober.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er datoen endelig sat: Kunstig skibakke åbner i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er datoen endelig sat: Kunstig skibakke åbner i efteråret
Danmark - 13. juli 2019 kl. 07:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De skiglade københavnere må vente til den 4. oktober med at tage skiparken på Amager Bakke i brug. Det oplyser Amager Ressourcecenter, der er bygherre for det nye affaldsenergianlæg.

Byggeriet, der begyndte i 2013, er ifølge ARC stort set færdigt, men der er fortsat brug for at gennemføre tests og indsamle dokumentation, inden tilladelsen til at tage bakken i brug kan indhentes.

Allerede i maj kunne fagbladet Ingeniøren fortælle, at der endnu ikke var indhentet tilladelse til, at folk må færdes på den nye skibakke.

Tilladelsen er nødvendig, fordi skibakken er placeret ovenpå kedelrummet på affaldsenergianlægget. Det indebærer en meget lille teoretisk risiko for, at skiløbere bliver kogt ihjel i tilfælde af en ulykke.

Det var planen, at den i alt 450 meter lange skibakke skulle åbne i april. Ligesom nu var de manglende godkendelser årsagen til, at åbningen måtte udskydes.

Når Amager Bakke åbner, vil der være både en sort, rød, blå og en grøn piste. Underlaget på bakken er lavet af gummibørster, der er beklædt med silikone. For at give bedre fart ned ad bakken, bliver ski og snowboards også sprøjtet med silikone.

Skibakken bliver en af verdens største kunstige skibakker.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?