8. august 2020
Nu venter rigtige sommerdage med temperaturer over 25 grader, siger dmi.dk - måske....
Nu venter rigtige sommerdage med temperaturer over 25 grader, siger dmi.dk - måske....
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver det sommervarmt - måske op til 30 grader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det sommervarmt - måske op til 30 grader
Danmark - 17. juli 2019 kl. 12:06
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du har ferie i næste uge og holder den hjemme i Danmark, så kan du godt begynde at glæde dig. Ifølge vagtchef hos DMI Mette Wagner, så venter der højst sandsynligt nogle dejlig varme sommerdage over 25 grader.
Det skriver dmi.dk.

- Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig, siger Mette Wagner.

For som bekendt er noget af det sværeste at spå om nemlig vejret, og jo længere frem i tiden desto sværere bliver det, men langtidsmeteorolog ved DMI, Steen Hermansen bakker vagtchefen op:

- Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert, siger han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?