8. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Narkohandler skal 14 år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Narkohandler skal 14 år i fængsel
En 34-årig mand er ved Retten i Helsingør kendt skyldig i stor narkosag. Han havde mange kilo amfetamin og kokain, som retten mener, han ville handle med.
Opdateret 25. februar 2010 kl. 18:39
Danmark - 25. februar 2010 kl. 18:36
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Det kommer til at koste den 34-årige Lars Østergaard 14 år i fængsel, at politiet sidste sommer fandt store mængder narko og sprængstof i hans bil og på hans bopæl. Politiet fandt også en pistol, ammunition og tom emballage, som ifølge tekniske undersøgelser havde været fyldt med både kokain og amfetamin. Ifølge anklageskriftet havde han været i besiddelse af over 60 kilo narko.
arrow Læs også: Skulle flytte narko for bagmænd

Den nu dømte mand forklarede ellers i retten, at han ikke selv havde noget med narkoen at gøre, men blot var blevet sat til at rydde op efter andres narkoarbejde. Han skyldte nemlig penge til nogle personer, der blev ved at give ham opgaver. Men han ville ikke udpege dem.

- Jeg kan ikke sige, hvem det er, det vil give mig store problemer. Det er ikke hr. og fru Danmark, sagde han i retten.

Dommeren gav dog ikke meget for den tiltaltes forklaring om, at han udførte arbejde for andre. Lige som anklagemyndigheden fandt retten, at den 34-årige var hovedmanden bag et større narkonetværk. Især et regnskab med navneforkortelser og store pengebeløb, som politiet havde fundet blandt mandens ejendele, gjorde indtryk på dommerne.

- Det heldige ved denne her sag er, at det flyder med beviser, sagde anklageren, politiassessor Kenn Jørgensen i sin procedure. Han anmodede dommerne om at se helt bort fra den tiltaltes forklaring, som han betegnede som "utroværdig." Og dommeren og domsmændene lyttede tilsyneladende også til hans ønske om at straffe den tiltalte med 14 år bag tremmer, selv om de kun fandt det bevist, at han havde været i besiddelse af omkring 45 kilo narkotika.

Mandens forsvarer argumenterede for en straf på maksimalt 10-11 år, fordi manden ifølge sin egen forklaring var en mindre fisk nederst i hierarkiet, der udførte arbejde for andre.

Den dømte tog betænkningstid med hensyn til, om dommen skal ankes.
arrow Narkotiltalt: Det var ikke min narko
25. februar 2010 kl. 11:01 Opdateret: kl. 13:51
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?