16. januar 2021
Beredskabsstyrelsen har hjulpet Københavns Politi med at lede efter ligdele i sagen om den svenske journalist Kim Wall, der mistede livet på Peter Madsens ubåd.
Beredskabsstyrelsen har hjulpet Københavns Politi med at lede efter ligdele i sagen om den svenske journalist Kim Wall, der mistede livet på Peter Madsens ubåd.
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mulig del af et lig er fundet i svensk farvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulig del af et lig er fundet i svensk farvand

Svenske myndigheder undersøger, om fund ved Falsterbo kan stamme fra journalist Kim Wall.

Danmark - 24. august 2017 kl. 17:44
Af Ritzau

I svensk farvand er der torsdag fundet en mulig kropsdel. Men umiddelbart er det ikke klarlagt, om den stammer fra liget af journalist Kim Wall, oplyser Københavns Politi.

Fundet er gjort efter anmeldelse fra en civil borger, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Den mulige kropsdel lå i vandet nord for Falsterbo.

arrow Læs også: Se billederne: Dykker leder videre efter rester af afdød journalist

De svenske myndigheder er torsdag i gang med at undersøge fundet nærmere, lyder det i pressemeddelelsen.

Fundet blev gjort kort før middag torsdag i strandkanten i Höllviken, oplyser svensk politi til nyhedsbureauet TT. Politiet søger videre i området for at se, om der er mere, lyder det fra Åsa Emanuelsson fra svensk politi.

Kriminalteknikere er rykket ud, og retsmedicinere skal undersøge fundet. Desuden er dykkere fra redningstjenesten klar, skriver Sydsvenskan.

Mandag eftermiddag fandt en cyklist en kvindetorso i vandet ved Vestamager, og den viste sig senere at være identisk med Kim Wall.

Hun mistede livet, da hun torsdag i sidste uge fra Københavns Havn tog ud for at sejle med Peter Madsen på ubåden "Nautilus".

Torsoen var omviklet med metal, ligesom der var foretaget ting ved liget, som ifølge politiet skulle sørge for, at det ikke kom op til havoverfladen.

Desuden har politiet konstateret, at arme, ben og hoved blev fjernet ved en "bevidst afskæring". Endvidere leder politiet fortsat efter journalistens tøj.

Torsdag deltog 25 folk fra Beredskabsstyrelsen i indsatsen for at afsøge Amagers kyst. Arbejdet sluttede sidst på eftermiddagen uden resultat, oplyser chefvagt Martin Nielsen fra Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved.

Københavns Politi har sigtet den 46-årige Peter Madsen for manddrab. Han er varetægtsfængslet, fordi en dommer mener, at der er begrundet mistanke om "i hvert fald" uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. Han har nægtet sig skyldig og har forklaret, at Kim Wall døde på ubåden som følge af en ulykke.

arrow Hundredvis har henvendt sig til politiet i ubådssag
25. august 2017 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:38
arrow Peter Madsen nægter sig skyldig i skænding af lig
25. august 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Kulturhovedstaden Aarhus dropper film om sigtet ubådsejer
25. august 2017 kl. 04:28 Opdateret: kl. 04:30
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?