16. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mortensaften begyndte som en høstfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun løses af abonnenter eller mod betaling.

Mortensaften begyndte som en høstfest

Siden middelalderen har europæiske bønder trakteret sig med nedtrådt vin og nyslagtet kød i anledning af højtiden.

Danmark - 09. november 2018 kl. 12:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indholdstilbud fra Videnskab.dk formidlet af Ritzau. Ritzau må IKKE krediteres for artiklen eller angives som kilde.

Historien er klausuleret til fredagsaviserne. Historien må publiceres bag paywall fra fredag kl. 12.

–- –- –-

Lørdag den 10. november er det mortensaften, og dermed bliver der sat andesteg eller måske endda gåsesteg på bordet i de danske hjem, der holder traditionen i hævd.

Få fuld adgang til sn.dk og læs resten af artiklen

For at læse denne artikel skal du have et digitalt abonnement eller et abonnement på et af vores dagblade: DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt eller Sjællandske.

Hvis du ikke har et digitalt abonnement, kan du tegne det her.

Du kan få 24 timers digital adgang for 25 kr. eller fuldt digitalt abonnement for 279 kr. pr. måned.
Særtilbud: Få første måned for kun 25 kr.

Det er hurtigt og nemt - og du kan betale via MobilePay eller betalingskort.

Vælg mellem

24 timers digital adgang:

  • Fuld adgang til sn.dk, inkl. sn.dk+
  • Adgang til e-aviserne:
    DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt og Sjællandske
  • Arkivadgang
Køb 24 timers adgang

Digitalt abonnement:

  • Adgang til sn.dk, inkl. sn.dk+
  • Valgfri avis, vælg mellem :
    DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt eller Sjællandske
  • Arkivadgang
Køb digitalt abonnement