13. april 2021
Morten Messerschmidts halvsøster blev i november 2019 dræbt af sin kæreste. DF-politikeren har nu overtaget forældremyndigheden over hendes to ældste børn og håber også at få over de to yngste. (Arkivfoto)
Morten Messerschmidts halvsøster blev i november 2019 dræbt af sin kæreste. DF-politikeren har nu overtaget forældremyndigheden over hendes to ældste børn og håber også at få over de to yngste. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten Messerschmidt er blevet værge for dræbt søsters børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Messerschmidt er blevet værge for dræbt søsters børn

DF-næstformand Morten Messerschmidt har overtaget forældremyndigheden over to af sin søsters børn.

Danmark - 09. marts 2021 kl. 07:57
Af Ritzau

Politikeren Morten Messerschmidt mistede i november 2019 sin søster Line Messerschmidt, der blev dræbt af sin kæreste. Hun efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år.

Morten Messerschmidt har efterfølgende fået forældremyndigheden over de to ældste børn og forventer også at få det over de to yngste.

Det fortæller Dansk Folkeparti-næstformanden i et interview med Ude & Hjemme.

- Det er vildt at tænke på. Jeg havde ingen planer om, at jeg nogensinde skulle have børn. Det var et valg, jeg havde truffet for længe siden, og pludselig er jeg far til fire på én dag - sådan juridisk i hvert fald, siger han til Ude & Hjemme.

- Det er en opgave, jeg betragter med stor alvor og også som en kæmpe gave. Vi traf beslutningen i fællesskab i familien og var enige om, at det var en god løsning med mig som den, der har det juridiske ansvar for børnene, mens alle fire primært bor hos min mor, siger Morten Messerschmidt.

Tirsdag skriver politikeren på Facebook, at han har gjort en undtagelse ved at tale med pressen om tabet af søsteren.

- Når vi har valgt at gøre denne undtagelse, skyldes det, at Lines historie skal fortælles. Både fordi Lines eftermæle fortjener det. Men også for at piger i samme situation måske kan finde mod til at handle, hvor Line ikke nåede det skriver han.

Drabsmanden - Martin Christensen Degn - blev i december idømt 16 års fængsel i byretten i sagen, hvor han også dræbte ekskæresten Jeanette Rømer Hansen.

Martin Christensen Degn er far til de to yngste af Line Messerschmidts børn.

Morten Messerschmidt fortæller til Ude & Hjemme, at han forventer at få forældremyndigheden over de to yngste børn, når sagen mod drabsmanden er afsluttet.

Anklageren i sagen valgte efter dommen i byretten at anke, fordi man går efter en livstidsdom.

arrow Læs også: Anklager anker dom for dobbeltdrab og kræver livstid
arrow 82 minutter mellem to kvindedrab: Det ved vi om sagen
11. november 2020 kl. 06:13 Opdateret: kl. 17:22
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?