23. januar 2021
Det blev sent tirsdag, da Mette Frederiksen (S) kunne præsentere en politisk aftale med De Radikale, SF og Enhedslisten.
Det blev sent tirsdag, da Mette Frederiksen (S) kunne præsentere en politisk aftale med De Radikale, SF og Enhedslisten.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette Frederiksen fastholder sin ydelseskommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Frederiksen fastholder sin ydelseskommission

Kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen overlever et år endnu, men der ydes en støtte på 1700 kroner.

Danmark - 26. juni 2019 kl. 01:09
Af Ritzau

Det lykkedes for Socialdemokratiet at fastholde, at der skal nedsættes en ydelseskommission, som skal se på de sociale ydelser, før der træffes en beslutning om dem.

Det er Socialdemokratiet og de tre støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale enige om.

arrow Læs også: Læs hele aftalen der gør Mette F. til statsminister

Den får 12 måneder til at komme med et bud på, hvordan ydelser som integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet skal indrettes fremover.

- Der er nogle børn, som i dag er i klemme på ydelsesområdet, siger formand og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) sent tirsdag aften, da de fire partier er enige om en politisk forståelse i form af en aftaletekst.

- Der nedsættes en ydelseskommission, som får 12 måneder til at færdiggøre sit arbejde med henblik på at finde en bedre balance mellem, at flere skal i arbejde, og at vi skal bekæmpe de problemer, der er med børnefattigdom.

Af aftaleteksten, der skal udstikke retningen for regeringen, fremgår det desuden, at kontanthjælpsloftet "afskaffes, uden at det omvendt bliver muligt at modtage offentlige ydelser i ubegrænset omfang".

Indtil kommissionen har fremlagt sine anbefalinger om et år, skal der dog ydes en målrettet hjælp til berørte børnefamilier.

For en enlig mor med to børn betyder det en kontant støtte på 1700 kroner skattefrit om måneden.

- Indtil da er vi enige om en målerettet kontanthjælp til de børnefamilier, der er hårdest ramt, siger Mette Frederiksen.

Tilskuddet udløber, når ydelsessystemet træder i kraft. De op mod 300 millioner kroner indføres hurtigst muligt og findes gennem reserver på finansloven for i år.

Ydelseskommissionen bliver dermed en realitet, selv om De Radikale, SF og Enhedslisten har været imod. Børnefattigdommen skal bekæmpes og diverse ydelser skal sættes op, har det lydt.

SF har haft en afskaffelse af kontanthjælpsloftet og minimumsnormeringer som ultimative krav for at kunne stemme for finansloven senere i år.

De Radikale og Enhedslisten gik også til valg på at afskaffe kontanthjælpsloftet.

Kontanthjælpsloftet blev indført i 2015 og er et loft over, hvor meget personer i kontanthjælpssystemet samlet kan modtage i kontanthjælp, boligstøtte og særlig støtte.

Mette Frederiksen har nu mandat til at danne en regering bestående af Socialdemokratiet, hvor SF, Enhedslisten og De Radikale er parlamentarisk grundlag uden for regeringen.

arrow Kommentator: Mette Frederiksen har genforenet rød blok
26. juni 2019 kl. 07:48 Opdateret: kl. 07:50
arrow OVERBLIK: Her er de centrale punkter i aftalen om regering
26. juni 2019 kl. 06:25 Opdateret: kl. 11:30
arrow Løkke: Rød-grøn ønskeseddel er ufinansieret og ukonkret
26. juni 2019 kl. 02:48 Opdateret: kl. 02:50
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?