16. maj 2021
Statsminister Mette Frederiksen besøger Køge Lokalpolitistation torsdag. Stationen har åbent 17 timer om ugen, men regeringen vil gerne sikre, at der flere steder i landet bliver nærpolitienheder, der kan være tættere på borgerne. Det er en del af regeringens udspil til en ny flerårig politiaftale. Udspillet blev præsenteret mandag i denne uge.
Statsminister Mette Frederiksen besøger Køge Lokalpolitistation torsdag. Stationen har åbent 17 timer om ugen, men regeringen vil gerne sikre, at der flere steder i landet bliver nærpolitienheder, der kan være tættere på borgerne. Det er en del af regeringens udspil til en ny flerårig politiaftale. Udspillet blev præsenteret mandag i denne uge.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette F. efter kritik: Vi ved godt hvor kriminaliteten er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette F. efter kritik: Vi ved godt hvor kriminaliteten er

Det har fået kritik, at Mette Frederiksen italesatte "indvandrerdrenges" kriminalitet forud for politiudspil.

Opdateret 27. august 2020 kl. 15:04
Danmark - 27. august 2020 kl. 15:02
Af Ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) var meget klar, da hun i sidste uge satte retningen for regeringens udspil til et politiforlig. Politiet skulle tættere på borgerne, og der skulle sættes hårdt ind over for "indvandrerdrenge", der blandt andet skaber utryghed på S-togstationer.

arrow Læs også: Løkke afviser advarsel fra Pind om ulovlighed i asylsag

Siden da har statsministeren dog fået kritik for at oversælge, hvor stort udspillet ville være. Og for at udpege en gruppe - indvandrerdrenge - som et særligt mål for udspillet.

Den kritik afviser statsministeren i forbindelse med et besøg hos Køge Lokalpolitistation torsdag.

- Vi ved jo godt, hvor kriminaliteten er henne i dag. Så sent som i morges kom der nye tal fra Danmarks Statistik, som bekræfter det.

- Den der aggressive adfærd, vi ser, og også hårde kriminalitet, for eksempel bundet op på banderne, det er en af de største udfordringer i Danmark i dag, hvad angår kriminalitet. Og der er mere politi en stor del af svaret, siger Mette Frederiksen.

Statsministeren henviser her sandsynligvis til tal fra Danmarks Statistik, som Berlingske har fået trukket. De viser, at kriminalitet begået af personer med ikkevestlig baggrund generelt er faldet.

Men at faldet har været mindre for unge ikkevestlige indvandrere, når det kommer til alvorlig vold.

Selve indholdet i politiudspillet har også mødt kritik.

Regeringen vil blandt andet oprette 20 nærpoliti-enheder på tværs af landet. 150 lokalbetjente skal ud i nærenhederne. Dertil skal 150 operative betjente ud på andre eksisterende stationer.

Det er alt for lidt til at løse udfordringen, mener blandt andet DF, der ønsker 3000 flere betjente over 10 år. Det samme ønske kommer fra Politiforbundet.

Spørgsmål: Er jeres udspil nok til at løse problemerne?

- Jeg tror ikke, der er ét initiativ, der løser problemerne. Men jeg tror til gengæld, at den bevægelse, vi sætter i gang, er fuldstændig afgørende. Vi flytter betjente fra Rigspolitiet og ud til politikredsene og dermed tættere på danskerne.

- Når man så kombinerer det med at uddanne og ansætte flere i politiet, så er det en helt afgørende forudsætning for, at det kan lade sig gøre, siger Mette Frederiksen.

Hun er åben for at diskutere, om der skal ansættes endnu flere betjente.

- Vi vil meget gerne være med til at diskutere med partierne, om vi kan sikre endnu mere politi. Der er bred politisk opbakning til mere politi og et politi, der er mere synligt og tættere på borgerne. Det synes jeg, er vigtigt.

Spørgsmål: I vil finansiere udspillet med 25 nye fotovogne. Er det ikke bare en pengemaskine frem for noget, der skal øge trafiksikkerheden?

- Det er vel en grundlæggende god idé, at man overholder de hastighedsbegrænsninger, der er. Og at de, der så ikke gør det, kan være med til at finansiere noget mere politi. Det synes jeg, er helt uproblematisk.

arrow Justitsministeriets top var orienteret om asylsag: Ikke svær jura
17. september 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:42
arrow Topjurist advarede tidligt mod adskillelse af alle asylpar
16. september 2020 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:38
arrow Topchef i Statsministeriet var bekymret over arrogant Støjberg
04. september 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:52
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?