3. juli 2020
- Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med 21 Søndag.
- Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med 21 Søndag.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette F.: Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette F.: Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig

En gradvis genåbning af Danmark afhænger af, at alle overholder retningslinjer, siger statsministeren.

Opdateret 05. april 2020 kl. 21:42
Danmark - 05. april 2020 kl. 21:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at det fortsat er sandsynligt, at en gradvis genåbning af det danske samfund kan begynde efter påske.

Det siger hun i et interview i 21 Søndag på DR1.

- Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske, siger statsministeren.

arrow Læs også: Mette F. sætter økonomien øverst efter corona-krise

Hun understreger dog gentagne gange, at det afhænger af, hvorvidt den enkelte borger fortsat overholder retningslinjerne om at holde afstand den kommende uge.

- Alt det, der endnu ser ud til at virke, skyldes ene og alene, at rigtig mange danskere gør, hvad sundhedsmyndighederne anbefaler. Bliver vi ligeglade med det ansvar, og bliver vi pludselig optagede af at gå til påskefrokost, så kan tallene pludselig eksplodere mellem hænderne på os, siger Mette Frederiksen.

Regeringen vil kun træffe beslutninger om genåbningen af Danmark, som baserer sig på sundhedsfaglige råd, understreger hun.

Når genåbningen af samfundet på et tidspunkt begynder, vil det blive en langsom proces.

Og "det normale liv, vi havde før corona" kommer ikke tilbage "inden for en overskuelig fremtid", lyder statsministerens vurdering.

Mette Frederiksen regner således ikke med, at alle børn kan komme i skole på samme tid. Det samme gælder dem, der er sendt hjem fra arbejde, som ikke skal forvente, at mødetiderne bliver som de plejer lige foreløbig.

- Mit bedste bud er, at vi kommer til at arbejde mere forskudt, end vi har været vant til. Møde på forskellige tidspunkter, siger hun.

- Vi kommer heller ikke til at kunne klumpe os sammen i tog og busser. Og vi kommer heller ikke til at stå tæt sammen og holder fester i lang tid.

En af de ting, som der er behov for at få åbnet op for, er behandlingen af andre patienter i sundhedsvæsenet, lyder det fra statsministeren.

Eksempelvis er operationer og behandlinger blevet udskudt som følge af udbruddet af coronavirusset. Men det skal genoptages, så virusset ikke skaber problemer for andre patientgrupper.

Der er endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt der mandags holdes pressemøde om en gradvis åbning af Danmark.

- Jeg vil gerne have tid til at tale med Folketingets partier først, siger Mette Frederiksen.

arrow Mette F.: Der kommer til at gå tid før samfundet er normalt igen
05. april 2020 kl. 21:20 Opdateret: kl. 21:22
arrow Måske åbner Mette F. lidt på klem
05. april 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 17:02
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?