13. maj 2021
Morten Messerschmidt (DF) i Folketinget. Her skal der gives samtykke til, at der kan rejses tiltale mod ham for misbrug med EU-midler. (Arkivfoto)
Morten Messerschmidt (DF) i Folketinget. Her skal der gives samtykke til, at der kan rejses tiltale mod ham for misbrug med EU-midler. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketinget bedt om at godkende tiltale mod Messerschmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketinget bedt om at godkende tiltale mod Messerschmidt

Bagmandspolitiet har afsluttet efterforskning af DF-politikers misbrug af EU-midler.

Danmark - 15. april 2021 kl. 12:59
Af Ritzau

Bagmandspolitiet er nu klar med tiltalen mod DF-politiker Morten Messerschmidt i en sag om misbrug af 100.000 kroner som følge af den såkaldte Meld- og Feld-sag.

- Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg dags dato er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015, meddeler advokat Peter Trudsø.

arrow Læs også: Folketinget stemmer om Messerschmidts immunitet i næste uge

Han tilføjer, at beløbet 98.835 kroner nævnes i anklageskriftet.

Tiltalen skal en tur forbi de danske politikere, da medlemmer af Folketinget ikke kan tiltales eller fængsles, medmindre Folketinget giver sit samtykke til det. Det står skrevet i grundloven.

Det var tilbage i august 2016, at den daværende EU-parlamentariker blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Siden har sagen været undersøgt af EU's kontor til bekæmpelse af svig, Olaf, og af Bagmandspolitiet, Søik.

Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse.

Først lød det, at der ville komme en afklaring ved udgangen af 2020.

Så hed det sig, at det ville ske i første kvartal af i år. Senest har Folketingets Retsudvalg fået at vide, at spørgsmålet om tiltale ventes afgjort i første halvår. Det er det således også blevet.

Morten Messerschmidt er næstformand for Dansk Folkeparti og medlem af Folketinget. Han går sammen med sin advokat efter at blive frifundet for anklagen.

- Morten Messerschmidt ser frem til at få sagen afsluttet så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg forventer naturligvis en fuldstændig frifindelse, siger Peter Trudsø.

Sommergruppemødet i Skagen varede i tre dage.

Men regler i EU slår fast, at midler fra EU-partier - i dette tilfælde partialliancen Meld - "ikke må bruges som direkte eller indirekte finansiering af andre partier, og i særdeleshed ikke nationale partier og kandidater".

arrow Morten Messerschmidt tiltales for dokumentfalsk
19. april 2021 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:16
arrow Lettet lokalformand bliver ikke tiltalt i Meld og Feld-sagen
16. april 2021 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:32
arrow Tiltale i EU-sag hæmmer Messerschmidt
15. april 2021 kl. 20:00 Opdateret: kl. 19:08
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?