20. april 2019
I en sms-korrespondance med en veninde har Peter Madsen angiveligt beskrevet, at han planlagde et drab. Forbrydelsen skulle begås på den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus", hævdes det.
I en sms-korrespondance med en veninde har Peter Madsen angiveligt beskrevet, at han planlagde et drab. Forbrydelsen skulle begås på den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus", hævdes det.
Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Peter Madsen havde detaljeret plan om ubådsdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Peter Madsen havde detaljeret plan om ubådsdrab

Inden det formodede drab på Kim Wall skrev Peter Madsen tilsyneladende detaljeret om drabsplan på ubåd.

Opdateret 16. februar 2018 kl. 10:56
Danmark - 16. februar 2018 kl. 10:54
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Få dage inden Kim Walls død skrev den drabstiltalte Peter Madsen til en elskerinde, at han havde en plan om at dræbe på sin ubåd.

Det fremgår af en artikel i det amerikanske magasin Wired, der efter det formodede drab har besøgt kvinden på Refshaleøen i København.

arrow Læs også: Politiet skjuler Peter Madsens ubåd med presenning

Kvinden fortæller, at hun i ugerne op til Walls død nærmest dagligt var i kontakt med Madsen, men at særligt én korrespondance i dag nager hende.

Veninden havde været i gang med et videoprojekt, som hun havde svært ved at gøre færdigt, og derfor havde hun i sjov bedt Peter Madsen om motivere hende med en trussel.

Til at starte med havde beskederne omhandlet sex, men pludselig eskalerede det for Madsen.

Af artiklen i det amerikanske magasin fremgår det, at journalisten ikke selv har læst korrespondancen, men at elskerinden har oversat samtalen således:

- Han siger, at han har en drabsplan i ubåden. Jeg siger, at jeg ikke er bange, og at han skal være mere truende. Han fortæller om de værktøjer, han vil bruge, og jeg siger, at det stadig ikke er truende.

- Så bliver scenariet mørkere - til at han vil invitere en veninde om bord på ubåden, hvor de pludselig vil ændre stemningen og begynde at skære hende i stykker, står der angiveligt i beskederne.

På daværende tidspunkt tog kvinden ikke truslerne seriøst. Men i dag siger hun, at hun føler skyld over, at hun ikke reagerede.

Hos Københavns Politi oplyser specialanklager Jakob Buch-Jepsen, at man er bekendt med korrespondancen mellem Madsen og veninden.

- Jeg kan bekræfte, at vi har beskederne, siger specialanklageren.

Dog afviser han at bekræfte ordlyden af beskederne, sådan som de er præsenteret i det amerikanske magasin. Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Retssagen mod den 47-årige ubådsbygger begynder i Københavns Byret 8. marts. Her vil kravet fra anklagemyndigheden være fængsel på livstid.

Det er politiets opfattelse, at Madsen på forhånd havde planlagt drabet på Kim Wall, da de to om aftenen 10. august 2017 stævnede ud fra Refshaleøen i København i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus".

Ud over drab er Madsen tiltalt for at have stukket den svenske journalist 14 gange i underlivet og for at have parteret liget, som han smed i vandet.

arrow Journalister fra 12 lande vil dække ubådssagen
28. februar 2018 kl. 13:49 Opdateret: kl. 13:50
arrow 37 vidner er indkaldt i sagen mod Peter Madsen
22. februar 2018 kl. 18:50 Opdateret: kl. 18:52
arrow Raket-Madsen fra Høng er en varm historie i Frankrig
07. februar 2018 kl. 13:35 Opdateret: kl. 12:46